Tahitótfalui Pollack Mihály Általános Iskola és AMI

pollacksuli
  • 2021. Tahitótfalu
  • Kossuth Lajos u. 26.
  • Tel.: 06 26 385 741
  • E-mail: szigetisk@gmail.com
  • Intézményvezető: igazgato@pollackmihalyiskola.hu
Vissza a Zeneiskola cikkek oldalra

Dunakanyari Ifjú Muzsikusok Kamarazenei találkozójaTahitótfalun

 

2022 áprilisában, egy év kihagyás után rendezi meg iskolánk, a Tahitótfalui Pollack Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola a dunakanyari alapfokú művészeti iskolák zenei találkozóját.

Az idei kamarazenei találkozó a 15., vagyis másfél évtizede találkoznak a Dunakanyar: Visegrád, Dunabogdány, Szigetmonostor, Leányfalu, Tahitótfalu, Szentendre, Pomáz és Budakalász zeneiskolai növendékei Tahitótfalun, hogy megmutassák egymásnak zenei tudásukat.

Gratzl Erika zongoratanárnő fejéből pattant ki az ötlet annak idején, hogy a környékbeli zeneiskolák kiemelkedő növendékei egy ifjú muzsikus találkozón mérjék össze tudásukat, és adják át magukat a zene örömének, mert valóban örömzenélések ezek az alkalmak.

A februárra tervezett találkozót idén áprilisra tettük át, így a járvány enyhülésével már lehet személyes jelenléttel iskolai rendezvényt szervezni.

Rangos zsűrit kértünk fel a zenei produkciók értékelésére:

  • Hauser Adrienne -   Zongoraművész
  • Eredics Gábor - Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem  egyetemi adjunktus, a  zsűri elnöke
  • Illés Szabolcs -  Hegedűművész

A rendezvény fővédnöke Verebélyi Ákos, a Váci Tankerületi Központ igazgatója, aki egyben a találkozón résztvevő iskolák fenntartó tankerületnek a vezetője is, nagy örömünkre elvállalta a fővédnökséget.

Örömmel tölt el bennünket, hogy a zeneiskolák, felkészítő tanárok várják az eseményt, szeretik ezt a zenei találkozót, és ugyan a találkozó végén a zsűri kiemeli a legjobb zenei produkciókat, ifjú muzsikusokat, de mindenki győztesként távozik a nap végén, az együttzenélés örömével a szívében.

A találkozó támogatói: Tahitótfalu Önkormányzata, Váci Tankerületi Központ és a Tahitótfalui Általános Iskola Gyermekeiért Alapítvány

 

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

A szervezők nevében Kökényné Krafcsik Ibolya tanszakvezető és Zakar Ágnes intézményvezető

picpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpic