Tahitótfalui Pollack Mihály Általános Iskola és AMI

pollacksuli
  • 2021. Tahitótfalu
  • Kossuth Lajos u. 26.
  • Tel.: 06 26 385 741
  • E-mail: szigetisk@gmail.com
  • Intézményvezető: igazgato@pollackmihalyiskola.hu
Vissza a Zeneiskola cikkek oldalra

A MONOSTORI ADVENTI JÓTÉKONYSÁGI KONCERT ÉS VÁSÁR

 

Nagy izgalommal és szeretettel készültünk mindannyian - a szentendrei-szigeti Alapfokú Művészeti Iskola növendékei és tanárai egyaránt - az adventi koncertre és jótékonysági vásárra, ami egyben a művészeti iskola adománygyűjtő eseménye is volt.

A helyszín - szigetmonostori Római Katolikus Plébánia – remek lehetőséget adott a tűzzománcos diákok friss munkáinak kiállítására és az adventi koncertek és a betlehemes játék bemutatására is.

A tűzzománcos diákok több héten keresztül készültek a vásárra és alkottak kisebb-nagyobb csodákat, megvásárolható tárgyakat. A kiállításon a következő növendékek alkotásai szerepeltek: Bercu Kira, Bordás Richárd, Czikornyay Dóra, Cselei Keve, Csereklye Emma, Éles Boldizsár, Kelemen Míra, Kiss-Richter Ábel, Krecz Máté, Miklós Anna, Szeder Lea, Zilahi Emese.

A 2021. december 12-i adventi műsorban felhangzottak karácsonyi népi dallamok, népdalfeldolgozás, betlehemes játék. Klasszikus zenei produkciók az ünnephez kapcsolódó művekből, így Csajkovszkij: 2 tánc a Diótörő szvitből, Vivaldi: Mandolin kettősverseny II. Andante tétele, Csendes éj a fúvós zenekar előadásában és még más szép darabok.

Az estet Zakar Ágnes igazgatóasszony nyitotta meg, aki II. János Pál pápát idézve köszönetet mondott a „művészeknek, a szépség alkotómestereinek”

Felejthetetlen élmény volt így egyben látni, hallani a sok tehetséges diákot és tanáraikat! Igazából már ezzel is beérett a munkánk gyümölcse – de amikor a számszerűsíthető eredményt megtudtuk, még nagyobb lett az örömünk:az esemény teljes bevételét, amely egészen pontosan 102.275 forint lett - nagy örömünkre - a Tűzzománc tanszak javára fordítjuk.

Az esemény hirdetése alatt további felajánlások érkeztek – varrógépekről – erről azonban egy következő cikkben szeretnék írni!

Hálásan köszönünk minden támogatást!

 

Alapfokú Művészeti Iskola;

Várbiró Kinga

Tűzzománc műhelyvezető

picpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpic