Tahitótfalui Pollack Mihály Általános Iskola és AMI

pollacksuli
  • 2021. Tahitótfalu
  • Kossuth Lajos u. 26.
  • Tel.: 06 26 385 741
  • E-mail: szigetisk@gmail.com
  • Intézményvezető: igazgato@pollackmihalyiskola.hu

Versenyek

Fábián Zoltán, térségi mese- és prózamondó verseny

Zenei versenyen szerepeltünk

Adventi hangszeravató hangverseny a tahitótfalui zeneiskolában

Görgei verseny

Szeptember 29-én részt vettünk a Sződi Futófesztiválon!

Évek óta egyre rangosabb eseményen jól helytálltak tanulóink! A verseny erősségét jelzi, hogy a pesti oldalról szinte az egész megyéből voltak indulók az 1000 fő közeli mezőnyben. Mindenki a korcsoportjának az első felében futott be, ezért mindenkinek kijár a dicséret!

Álló sor balról: Dombai Kitti, Schlacker Lívía, Bobák Petra, Kovács Fanni, Fülesdi Kamilla, Viszti Máté, Kemecsei Álmos, Mocskonyi Virág

Ülnek:Geszten-Kovács Miron, Hegedűs-Bartha Sarolt, Deák Eszter, Tampu Marius, Rippel Mátyás, Pilz Máté, Ágoston Emese

 

Kovács László

tanító

***

Tudásbajnokság, a  tudás, felkészültség, ügyesség próbája.

Négy diák jelentkezett a 3.b osztályból  a Tudásbajnokság  környezetismereti versenyére.

A megyei versenyen nagyon szép eredményeket értünk el.

      1. helyezést ért el                             Biro Ilona

4. helyezést ért el                             Szabó Zénó Attila

További szép helyezést ért el             Frey Zsófi és Frey Ábel.

A megyei első helyezettek az országos döntőbe jutottak, mely május 20-án Szegeden került megrendezésre.

Biró Ilona- „ Ilus ”- , az országos versenyen 10.helyezett lett.

Nagyon büszkék vagyunk eredményére, mert több ezer diák jelentkezett erre a versenyre!

GRATULÁLUNK a versenyeredményért a gyerekeknek, a felkészítő munkáért Ormándi Zsuzsa tanítónőnek.

Iskolavezetés

***

Kihívás napja

Május 31-én Sárkányhajós csapatunkkal Vácon vettünk részt a kihívás-napi sárkányhajó versenyen. Ez a verseny kicsit nehezebbnek bizonyult mint az Omszki-tavon megrendezett.

Ott sok volt az ellenfél, az jelentette a nehézséget. Itt pedig a folyóvíz okozta erős sodrás valamint a hosszú távok. 5-6-os korosztályban indultunk. Először húsz fős hajóban teljesített a csapat 1200 métert sodrás ellen és mellett. Utána a Szentendrei-szigeten volt egy állomás, ahol a csapat két felé oszlott és átültek két tízes hajóba. Itt egymás ellen is versenyezve 800 méteres távot kellett teljesíteni. Majd a végére levezetésként visszaültek a húszas hajóba és újra 1200 métert teljesítve visszatértek a váci oldalra. Természetesen az egészet erőltetett verseny tempóban tették meg. Kicsi elfáradva, de nagy megelégedéssel zártuk a napot. A húsz fős hajók között aranyérmet nyertünk, a tíz fős hajók között egyik csapatunk aranyérmet nyert, a másik pedig ezüstérmet. Gratulálunk minden egyes résztvevőnek!

***

Német levelező verseny

Iskolánk tanulói idén is nagy sikerrel vettek részt a Der, Die, Das német levelező versenyen, melynek során havi rendszerességgel szorgalmasan töltögették a feladatlapokat és izgalommal várták minden hónapban a kijavított munkákat. A játékos feladatokkal, képrejtvényekkel és vicces feladványokkal tarkított feladatlapokat örömmel töltögették a gyerekek. Szakmai segítséget Kerekes Klára tanárnővel nyújtottunk munkájukhoz. A versenyben 18 fő vett részt és országos szinten 3 tanuló első, 4 tanuló második és 3 fő harmadik helyezést ért el. A verseny szervezői a szép eredményeket oklevéllel, kártyatartóval, mobiltelefon-tartóval díjazták.

            Az idei tanévben is elnyerhették a legjobb iskolai csoportok „A 2016/2017. tanév LEGAKTÍVABB diákjai” címet. Ezt a kitüntetést azok nyerhették el, akik a tanév során a legkevesebb hibával vagy a legesztétikusabban (színezve) vagy a legtöbb diákkal vettek részt a versenyen. A megmérettetésen a Tahitótfalui Pollack Mihály Általános Iskola is kiválóan szerepelt, ezért nívó díjat nyertünk. Az erről szóló dicsérő oklevél megtekinthető az iskola aulájában a vitrinben.

 

Sziváné Bergmann Henriett

Tanár

***

Megmérettetés

Minden gyermek számára fontos, hogy elismerjék, meg tudja mutatni, ő jó valamiben. Erre valók a próbák, versenyek, bennük az ösztönös versengés. Kicsi korukban ez hatványozottan megmutatkozik.

Minél előbb ki tud állni, hozzászokik a versenyhelyzethez, annál magabiztosabb lesz később. Mondta ezt egy általam nagyra tartott, kiváló zenepedagógus. És valóban így van.

Vajon mit nyerünk, ha a gyerekeket észrevétlen vezetjük be a tudás és a megmérettetés világába? Nagyobb önbizalmat, játékosan megszerezhető tudást, még több tudásvágyat, helyén lévő önbecsülést és elismerést a környezetüktől.

Tavasszal kicsi és nagyon ügyes másodikosaimmal a versenyzés mezejére léptünk.

Az eredmény:

-G. Szalai Csilla a Böngész levelező versenyén nyelvtanból és olvasásból az országos második helyet érte el, bekerült az országos döntőbe a legjobb három közé. Itt nyelvtanból 99%-ot, olvasásból 91%-ot ért el. A végső helyezést még nem tudjuk. De nem kétséges, nagyon jó lesz.

-Soós Andris a Szabó Magdára emlékező országos versenyen második osztályosként indult a 3-4- osztályos kategóriában és ott az előkelő 8. helyen végzett.

-G.Szalai Csilla, Gáti Iringó és Sáfár Eszter csoportban a Mi fán terem? közmondásokat taglaló megmérettetésben az országos 7. helyet érte el.

Gratulálunk nekik!

Viplak Katalin

felkészítő tanító

 

***

A zeneiskola eredményei: 2017 április

 

A VII. Országos Komplex Ének-zenei Műveltségi Verseny országos döntőjén II I. helyezést ért el a Pollack Mihály Általános Iskola és AMI csapata. A  tagok: Csereklye Kata, , Szolnoki Bence, 6 osztályos tanulók és Sebes Ágnes Málna 8. osztályos tanuló.

 Felkészítő tanáruk Kökényné Krafcsik Ibolya.

A verseny 3 fordulóból állt, az országos döntőbe 17 csapat jutott be.

Fővédnök: Miklósa Erika a világhírű szoprán énekesnő

Hosszú felkészülés, külön foglalkozások eredményezték a döntőbe jutást. Az idei évben a Kodály évforduló adta a verseny központi témáját. Egyaránt voltak elméleti és gyakorlati feladatok. Nemcsak a tananyagban szereplő ismeretekről kellett beszámolni, hanem sokkal szélesebb zenei műveltséget feltételező kérdések is voltak. A tiszta szép éneklést népdalok előadásán keresztül mutatták meg a versenyzőink a szigorú zsűrinek. Különösen a zenefelismerés volt nehéz, ami a reneszánsztól Kodályig terjedő időszakot ölelte fel. Ezért különösen értékes az országos harmadik helyezés.

Kökényné Krafcsik Ibolya munkáját külön dicséri, hogy harmadik éve végez csapatával dobogós helyen.

Még egy zenei verseny, amiről örömmel számolunk be, a Szentendrei Nagyszínpad Könnyűzenei tehetségkutató, ahol Sipos István Ádám Sipy különdíjban részesült. Az Eperfesztiválon idén is meghallgathatja mindenki a versenyprogramját. Felkészítő tanár Mákó Miklós.

Zeneiskola vezetése

***

Ópusztaszer

Az új tanév kezdetén hagyománnyá vált történelem vetélkedőre jelentkezni a hatodik osztályban. Most a KerekEmese történelmi, néprajzi, természettudományos verseny került látóterünkbe. A mintafeladatok roppant érdekesnek tűntek. Elhatároztuk, hogy szeretnénk bekerülni a legjobb 12 csapat közé, akik a kárpát-medencei, Ópusztaszeren megrendezett vetélkedőbe bekerülnek. Öt hónapon át dolgoztunk az előkészítő feladatokon. Ebben voltak lexikális tudást igénylő kérdések; valamint a művészet, néprajz, természettudomány területén is kellett kutakodnunk és a végén kreatív feladatokkal zárultak a fordulók. Feladat volt  készíteni huszártarisznyát, kékfestő textilt nyomódúccal és Arany János megadott műveiből rövid színdarabot illetve videofilm felvételt készíteni. Megannyi érdekes és nagyon nehéz megfejtés után április elején kiderült, hogy a 91 induló csapatból az Emese álma csapat (Csereklye Kata, Kovács Karola, Szilágyi Regina, Vaczó Julianna) részt vehet a döntőben a legjobb 12 között, a Dicső Attila serege ( Jenei Ákos, Percze Patrik, Sápy Márton, Szolnoki Bence ) pedig kevéssel maradt le erről.

Elindult a lázas felkészülés, nem tudtuk miféle megmérettetés vár ránk. így hát igyekeztünk az eddigi feldatokból erőt és tudást meríteni, ezeket kiegészíteni. Készített a csapat egyenpólót is a verseny előtt.

Péntek délután kellett megérkeznünk Ópusztaszerre, a szállásunk Kisteleken volt. Vacsora után nagy vonalakban felfrissítettük  tudástárunkat és elindultunk városnézésre. Szép dolgokat láttunk, igen vidám hangulatban telt az este.

Másnap nagyon változatos versenydélelőttön vettünk részt. Szükség volt itt mindenre: lexikális tudásra, kreativitásra, ügyességre, találékonyságra, gyors helyzetfelismerésre.  Az eredményhirdetésre délután 4 órakor került sor. Addig meg tudtuk nézni a Feszty körképet. Ez mindig csodálattal tölt el mindenkit, nem beszélve azokról a gyerekekről, akik most látták először. Igazi, korábban elképzelhetetlen élmény volt. A tartalmas időtöltés része volt a 3D-s film megtekintése, ami időutazás volt a magyar történelemben Mátyás korától napjainkig.

…És persze megnéztük a parkot is.

Így érkezett el az idő az eredményhirdetéshez, ahol elhangzott, itt mindenki nyertese a versenynek, aki ide eljutott. Nagy volt az izgalom,  hiszen érkeztek csapatok a Felvidékről,  Délvidékről, Erdélyből is.

Tehát, a kárpát-medencei verseny döntőjében a 8. helyet szereztük meg.

Nagyon büszke vagyok a csapatra, főleg arra, hogy meg tudtuk mutatni Ópusztaszeren is,  bizony a Tahitótfalui Pollack Mihály Iskola, jó iskola.

Arról, hogy milyen gazdag élményben volt részünk, szóljon a diákok beszámolója.

„Április 29-én a KerekEmese országos, történelmi vetélkedőn vettünk részt Ópusztaszeren Emese Álma nevezetű csapatunkkal. csapatunkat két osztálytársunk, valamint a történelemtanárunk, Kati néni kísérte el.

A vetélkedő 11 órakor vette kezdetét az Ópusztaszeri Emlékparkban. 12 játékos feladatban vettünk részt. A kedvenc feladványunk az volt, amikor egy csontvázon lévő sérülésekről meg kellett határozni, hogy milyen fegyver okozta. Ezen kívül voltak ügyességi, logikai, könnyebb, nehezebb feladatok. A nyolcadik helyezést értük el, aminek nagyon örültünk. A verseny után volt időnk körülnézni az emlékparkban és a Feszty körképet is megnézhettük. Egy történelmi kisfilm vetítésén vehettünk részt. A programok végeztével elindultunk haza.

Nagyon tetszett a verseny, reméljük jövőre is részt vehetünk benne.”

                                  Csereklye Kata, Vaczó Julianna, Kovács Karola, Szilágyi Regina

Viplak Katalin

felkészítő tanár

***

Siker az országos angolversenyen

 

A Budapesti Műszaki Egyetem impozáns előadótermében rendezték a  London Bridge angol nyelvi verseny országos döntőjét április 23-án vasárnap. Az iskola képviseletében Jenei Ákos, 6. osztályos tanuló vett részt a versenyen, és a mintegy 130 hatodikos tanuló közül az előkelő 4. helyezést szerezte meg. A feleletválasztós tesztben nyelvtani, helyesírási, kiejtési, országismereti, valamint szókincset ellenőrző kérdések is helyet kaptak. Ákos eredményére nemcsak azért vagyunk büszkék, mert sok éve nem tudtak tanulóink bekerülni a 3 fordulós verseny országos döntőjébe, hanem azért is, mert 24 pontos teljesítményével alig maradt el a 28 pontot elért 1. helyezett mögött. 

További angol nyelvi tanulmányaihoz sok sikert kívánunk!

Lintner Andrea

felkészítő tanár

***

Pest Megyei Értéktár vetélkedő

A Pest Megyei Értéktár vetélkedőre iskolánk egy négyfős csapattal nevezett be: Büi Soma, Fábián Márk, Szalai Balázs és Tóth Bence 8.b osztályos tanulók, a "Hihetetlen négyes" csapata a Dunakeszin rendezett második fordulóban a középmezőnyben végzett. Gratulálunk nekik és a felkészítő tanáraiknak: Vaczó Zoltánnak és Zakar Ágnesnak. Köszönjük Róka Erika szülőnek a szállításban nyújtott segítséget!

OH által meghirdetett 7-8. osztályos történelemverseny Pest megyei fordulója

Ferencz Réka 7.b osztályos tanulónk nagy örömünkre bejutott a 7-8. osztályosoknak hirdetett verseny megyei fordulójába. A tanulandó korszak: "Európa és Magyarország 1703 és 1815 között" volt. A döntő megírására a budapesti Fazekas Mihály Gimnáziumban került sor, ahol Réka a 1,5 órás 11 feladatból álló egyéni versenyben az előkelő 15. helyen végzett. Sok délutánt töltöttünk a közös tanulással együtt Rékával, a II. Rákóczi szabadságharctól Napóleonig terjedő időszak tanulmányozásával, de megérte!
Köszönjük Ferencz Béla és Rajos Tibor szülőknek a segítséget!

Gratulálok, csak így tovább, Réka!

Zakar Ágnes, felkészítőtanár

***

Diákolimpia-kézilabda

GALÉRIA

A térségi Diákolimpián kézilabda sportágban a Tahitótfalui Pollack Mihály Általános Iskola és AMI diákjai a Szentendrei II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Gimnázium után  2. helyezettek lettek. A versenyt a budakalászi sportcsarnokban rendezték meg, a   6. osztályosokból álló csapat Paczor Vilmos (Vili bácsi) kiváló edzői munkájának köszönhetően szerepelt ilyen szépen, bejutottak a következő fordulóba.

A csapat tagjai: Juhász Levente, Kristóf Bence, Kristóf Péter, Mlincsek Mózes, Nyusa Levente, Percze Patrik, Sápy Márton, Steiner Dávid, Steiner Krisztián, Szolnoki Bence, Tóth Gergely.

Gratulálunk!

Zakar Ágnes, iskolaigazgató

***

Fábián Zoltán prózamondó verseny

GALÉRIA

2017. január 27-én Visegrád adott otthont a Fábián Zoltán prózamondó versenynek. 

Iskolánkból 5 tanulót neveztünk a megmérettetésre. Diákjaink az iskolai versenyen már bizonyították tehetségüket, hosszú prózákat tanultak meg és adtak elő a közönség és a zsűri megelégedésére. Dicséret illeti őket.

Perényi Blanka 3.b osztályos tanulót Ormándi Jánosné tanárnő készítette fel, Madarász Réka 4.a osztályos tanulót Kecskés Timea, Szolnoki Bence 6. osztályos tanulót Gyarmathy Réka tanárnő.  Vaczó Luca 7.b és Gyugos Liliána 5.a osztályos tanuló tanárnője Papp Judit volt.

A visegrádi területi versenyen mindnyájan helytálltak. A magas színvonalú versenyen Gyugos Liliána 3. helyezést ért el, ami szép eredmény egy ilyen rangos versenyen.

                                                                                                                                             Papp Judit magyartanár

***

Iskolánkban december 5-én zajlott a felső tagozaton a vers- és prózamondó verseny. A gyerekek nagyon szépen készültek a versenyre, köszönet a felkészítésért Lintner Andrea, Gyarmathy Réka és Papp Judit tanárnőknek!

GALÉRIA

Helyezések: 

Prózamondó 5-6.osztály

1. Szolnoki Bence 6.o

2. Gyugos Liliána 5.a

3. Repárszky Liliána 5.b

Prózamondó 7-8

1. Vaczó Luca 7.b

2. Kovács Deme Jázmin 7.b
 

Versmondó verseny 5-8-ig

1. Hirt Erika 8.a

2. Rizmicsenkó Léna 5.b

3. Ráckevi Tibor 7.b

   Jenei Ákos 6.o

Gratulálunk a szép eredményekért és a versenyen való részvételért!

***

A Dunabogdányba megrendezett úszóversenyen szépen szerepeltek a tahitótfalui gyerekek. 

1. osztály: Gereben Lara és Lilla, Rippel Mátyás és Bodor Miklós 3. helyezés

2. osztály: G. Szalai Csilla, Kanczler Boglárka, Soós András és Mocskonyi Virág 3. helyezés

3. osztály: Frey Zsófi, Nyusa Boglárka,  Frey Ábel és Kovács Balázs    2. helyezés

4. osztály: Kovács Fanni, Sztuska Réka, Bötkös Patrik és Viszti Máté    4. helyezés

5. osztály: Csereklye Dóra, Schlacker Lívia, Antal Kenéz és Trybek Ádám 3. helyezés

6. osztály: Bánáti Lilla, Vaczó Júlia, Steiner Dávid/Ádám Erik és Sápy Márton     2. helyezés

Gratulálunk nekik!

Galéria

Matus Klára és Zakar Ágnes

***

Büszkék vagyunk rátok!

Sokan még szeptemberben az iskolai mindennapokba sem szoktak bele, mi már a Bolyai matematika megyei/körzeti csapatversenyre készültünk.  Október 14-én pénteken délután a Szentendrei Református Gimnáziumban került megrendezésre a verseny, amelyen a 10. helyen végeztek Berencz Lili Borostyán, Perényi Hanna, Szolnoki Máté Tódor és Takács Marcell 4.b osztályos tanulók.

Alig lélegeztünk fel, már az anyanyelvi versenyre kellett készülnünk, mert annak ideje november 11. volt. Próbáltunk minden percet megragadni a gyakorlásra tanórákon, otthon. Hétvégéken korábbi évek feladatait oldották meg, és az őszi szünetből is néhány órát a felkészülésre szánva tudott úgy felkészülni a csapat, hogy ismét nagyon szép eredményt értek el.  Ezen a 11. helyen végeztek.

Egy pedagógusnak nagy öröm, amikor olyan gyerekekkel dolgozhat, akiken látja az előrehaladás szándékát, érdeklődő tekintetüket, szorgalmukat. Ti ilyenek voltatok.

Gratulálunk nektek, büszkék vagyunk rátok!

Csereklyéné Szente Ildikó (felkészítő tanár)  

***

„ Az igazat érteni,
a szépet érezni,
a jót gyakorolni kell.”
Bolyai János

A diákok nagy többsége éppen beleszokott a hosszú nyári szünet utáni tanulásba, amikor mi már a Bolyai matematika csapatversenyre készültünk. A két negyedik, egy ötödik, két hatodik és egy hetedik osztályos csapat tagjai a korábbi évek feladatlapjain gyakoroltak „nulladik” órákban, tanítás után és otthon is. A megyei/körzeti forduló október 14-én, pénteken délután a Szentendrei Református Gimnáziumban került megrendezésre. Ezt az aktív és lelkiismeretes felkészülést szép eredmények követték. Büszkék vagyunk rájuk, gratulálunk nekik és szüleiknek, tanáraiknak. Felkészítő tanáraik: Csereklyéné Szente Ildikó, Végh Éva Mária

GALÉRIA

Lássuk az induló csapatok tagjait és helyezésüket:

4. b osztály „Négy kicsi ceruza” 10. hely

Csapattagok: Berencz Lili Borostyán, Perényi Hanna, Szolnoki Máté, Takács Marcell

4. b osztály „Platina csapat” 60. hely

Csapattagok: Bötkös Patrik, Fábián Nikolett, Horváth Ádám, Szimilkó Kolos

5. osztály „A nyerő négyes” 140. hely

Csapattagok: Gyugos Liliána Kiara, Mészáros Jázon, Rizmicsenkó Léna, Szalai Tamás

6. osztály „Mind-egy” 61. hely

Csapattagok: Bánáti Lilla, Nébl Bálint, Szolnoki Bence

6. osztály „Retek-répák” 107. hely

Csapattakok: Tóth Gergely, Jenei Ákos, Földes Tibor

7. osztály „Másnaposok” 55. hely

Csapattagok: Vaczó Luca, Ráczkevi Bence, Repárszki Roland

Lássuk, a gyerekek hogyan élték meg ezeket a napokat:

A Bolyai verseny

Már tavaly is voltunk ezen a versenyen, és úgy gondoltuk, hogy idén is indulunk.

Nagyon szorgalmasan készültünk, és megérte. A verseny napján ebéd után autóba szálltunk, és elrobogtunk a Szentendrei Református Gimnáziumba. Ott körbenéztünk, mert korán értünk oda, majd beültünk a számunkra kijelölt terembe. Fél háromkor odaadták a feladatokat, majd elénekeltük a Himnuszt. Tizennégy feladatot kellett megoldanunk közösen. Ezeket felosztottuk egymás között. A végén megbeszéltük, ki hogyan oldotta meg a feladatát. A verseny végeztével hazamentünk.

Otthon már nagyon vártuk az eredményeket. Amikor megkaptuk a hírt, nagyon örültünk, hogy tizedik helyen végeztünk a több, mint száz csapatból.

Azóta is, ha eszünkbe jut sikerünk, boldogabbak vagyunk.

/Berencz Lili Borostyán, Perényi Hanna, Szolnoki Máté, Takács Marcell/

A Bolyai verseny

Először nagyon izgultunk, hogy nehezen fog menni. De amikor megkaptuk a feladatokat, nem is látszott nehéznek. Felosztottuk egymás között, hogy időben végezhessünk. Ha valaki nem értette a saját példáját, akkor aki tudott, segített neki. Az utolsó feladatot együtt próbáltuk megoldani, mert az volt a legnehezebb. A végén egy gongszó jelezte, hogy lejárt az idő. Amikor lementünk az emeletről, odaadtuk a rózsát annak a szülőnek, aki fuvarozott minket. Nagyon vártuk az eredményt. A középmezőnyben végeztünk. Elégedettek vagyunk ezzel a helyezéssel.

A verseny jó hangulatban zajlott, de elég fárasztó volt. Ezért történhetett, hogy egy feladatot ott nem, de itthon sikerült megoldani. Azzal sokkal előrébb végezhettünk volna .Sajnos így alakult, de ennek az eredménynek is nagyon örülünk.

/Patrik, Fábián Nikolett, Horváth Ádám, Szimilkó Kolos/

 

Idegennyelvi Szépolvasó verseny

Évek óta megrendezzük iskolánkban német és angol nyelvből a szép olvasó versenyt.

Az idegennyelvi kompetenciák fejlesztése kiemelt cél iskolánkban, ezért fontos minden módon lelkesíteni a gyerekeket.

Az ilyen megmérettetések is jó alkalmat kínálnak az idegen nyelv alaposabb megismerésére, megszerettetésére.

Köszönjük Kerekes Klári, Sziváné Bergmann Henrietta, Lintner Andrea és Vaczó Zoltán tanárok felkészítő munkáját, és a verseny megszervezését!

A képeket Kerekes Klárinak, az ajándékokat a DÖK-nek és Vaczó Zoltánnak köszönjük!

Iskolavezetés

GALÉRIA

Eredmények:

Angol nyelv

5. osztály középhaladó (Vaczó Zoltán)

1.Bozai Bence és Szegi Balázs

 

5. osztály haladó (Lintner Andrea)

1.Kecskés Máté

2.Dombai Kitti

3.Mészáros Jázon

 

6.osztály haladó (Lintner Andrea)

1.Földes Tibor

2.Szolnoki Bence

3.Vaczó Julianna

 

7.osztály haladó (Lintner Andrea)

1.Lebek Bálint

2.Schönberger Dominik

3.Podlovics Hanna

 

8.osztály haladó (Lintner Andrea)

1.Bánáti Benedek

2.Hirt Erika

3.Büi Soma

 

Német nyelv

5. a (Sziváné Bergmann Henriett)

1.Balogh Bence

2.Móricz Antal

3.Baffia Boglárka

 

5.b (Sziváné Bergmann Henriett)

1.Kecskés Máté

2.Csereklye Dóra

3.Dombai Kitti

 

6. o. (Sziváné Bergmann Henriett)

1.Bánáti Lilla

2.Szolnoki Bence

3.Jenei Ákos

 

7.a (Kerekes Klára)

1.Podlovics Hanna

2.Schönberger Dominik

3.Szalai Roland

 

7.b (Kerekes Klára)

1.Vaczó Luca

2.Elsik Attila

3.Bíró Zoltán és Berki Blanka

 

8.a (Kerekes Klára)

1.Holba Laura

2.Sebes Ágnes Málna

3.Bánáti Benedek

 

8.b (Kerekes Klára)

1.Gille Eszter

2.Sipos Ádám

3.Fábián Márk

picpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpic