Tahitótfalui Pollack Mihály Általános Iskola és AMI

pollacksuli
  • 2021. Tahitótfalu
  • Kossuth Lajos u. 26.
  • Tel.: 06 26 385 741
  • E-mail: szigetisk@gmail.com
  • Intézményvezető: igazgato@pollackmihalyiskola.hu
Vissza a hírek oldalra

Aranyérmek a körzeti diákolimpiai atlétikaversenyen

Galéria1, 2

2018. május 3-án rendezték meg Szentendrén, az Altiszti Akadémián a körzeti atlétika versenyt. Iskolánk minden korcsoportban képviseltette magát, fiú –lánycsapattal egyaránt. Gyerekeink két korcsoportban is kiemelkedő eredményt értek el. A „legkisebbeknél” azaz a II. korcsoportban Nemcsók Bence 5.b osztályos tanulónk megnyerte a körzeti egyéni összetett versenyt, közel 50 induló közül. Ezzel az eredményével, Bence képviseli Szentendre körzetet, a Pest megyei diákolimpián, Albertirsán. Nagyszerű eredményt ért el a csapat is, hiszen pár ponttal maradtak le a dobogóról.

Csapat tagjai: Nemcsók Bence 5.b., Demjén Viktor 5.b., Hegedüs-Bartha Tádé 5.b., Kovács Balázs 4.a., Németh Nándor 4.a., Frey Ábel 4.b.

Ezután következett a III. korcsoport, ahol a fiúktól titkon szép eredményt vártunk. Távolugrás és a kislabdahajítás után következtek a futó számok /60m, 600m/. Gyakorlatilag minden számban fantasztikus eredmények születtek, ami azt jelentette, hogy mind a csapat, mind az egyéni versenyt a Tahitótfalui Pollack Mihály Általános Iskola csapata nyerte! Azaz, az induló 8 csapat közül a mieink nyakába akasztották az aranyérmet, a mintegy 60 egyéni induló közül pedig Steiner Dávid 7. osztályos tanulónk nyakába.

III. korcsoport : Egyéni bajnok: Steiner Dávid 7.o,

A bajnok csapat tagjai: Steiner Dávid 7.o, Nyusa Levente 7.o, Antal Kenéz 6.b, Antal Kevin 6.b, Bozai Bence 6.a és Tollas Alex 6.a. osztályos tanulók.

A lánycsapataink és a IV. korcsoportos fiú csapatunk is nagyszerűen helytálltak korcsoportjukban, fiatalabbként küzdötték végig 30 fokos melegben, tűző napon a sportversenyt. Azt gondolom, hogy a megmérettetés bátorsága, a szorgalom és az akaraterő, amit képviseltek a gyerekek az egész versenyen, mindenkit büszkeséggel tölthet el.

Csapataink:

III. korcsoport lány: Vaczó Julianna 7.o, Baffia Boglárka 6.a, Gyugos Liliána 6.a, Sáfár Boglárka 6.a, Dombai Kitti 6.b, Repárszky Liliána 6.b.

IV. korcsoport lány: Bánáti Lilla, Csereklye Kata, Kovács Karola, Virágh Annamária 7. o., Bobák Petra, Móricz Napsugár 6.a.

IV. korcsoport fiú: Jenei Ákos, Juhász Levente, Kristóf Péter, Sápy Márton, Tóth Gergely, Turay Barnabás 7.o.

Végezetül szeretnék köszönetet mondani a felkészítő testnevelő tanároknak Králikné Matkovics Mariannak és Túróczi Csabának, és nem utolsó sorban iskolánk kézilabda edzőjének Pacor Vilmosnak.

Kovács László Zoltánné

testneveléstanár

picpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpic pic pic pic