Tahitótfalui Pollack Mihály Általános Iskola és AMI

pollacksuli
  • 2021. Tahitótfalu
  • Kossuth Lajos u. 26.
  • Tel.: 06 26 385 741
  • E-mail: szigetisk@gmail.com
  • Intézményvezető: igazgato@pollackmihalyiskola.hu
Vissza a hírek oldalra

Bolyai anyanyelvi verseny a 3-4. évfolyamon

 

Mint minden évben idén is megrendezésre került a megyei/körzeti Bolyai anyanyelvi csapatverseny a 3-4. évfolyamos diákok számára. A 3. évfolyamon három csapattal, míg a 4. évfolyamon négy csapattal indultunk a versenyen. Fontosnak tartjuk, hogy a gyerekeket segítsük azon képességek kifejlesztésében, hogy közösen összedolgozva oldjanak meg problémákat. Ez egyfajta lehetőség is a számukra arra, hogy átéljék az együtt gondolkodás örömét, és a logikus gondolkodás mellett készségeiket közvetlenül is bemutathassák diáktársaik előtt, eközben pedig összemérhessék tudásukat is. A versenyszellem mellett a csapattársak között egy szorosabb barátság is kialakult, valamint az egymásra való figyelés is nagyobb hangsúlyt kapott a felkészülési idő alatt. A 3. évfolyamon Csereklyéné Szente Ildikó, 4. évfolyamon Bereginé Deák Krisztina készítette fel a kis diákokat a versenyre. Izgatottan, nagy lelkesedéssel és a legjobb tudásuk szerint teljesítették a 13 kérdésből álló feladatsort mind a két évfolyamon. Oklevéllel, bringóhintózási kedvezménnyel, illetve szaküzletben beváltható kuponnal térhettek haza, melyet a tőlünk kapott kiváló érdemjegy koronázott meg.

Résztvevő diákok:

3. a osztály: Dénes Léna, Bóta Beatrix, Kállai Petra; Vecsei Ábel, Bálint Barnabás, Kébert Marcell Ádám, Mészáros Iván; Szendrei Zita Erzsébet, Erős Gerda, Mocskonyi Mia Sarolt.

4. b osztály: Bándi Hanna Nikolett, Kőbányai Levente, Petróczy Ábel Krisztián, Somogyi Soma; Gáti Kolos, Nagy Ambrus Lóránt, Pistyur Péter, Zabó Ádám; G. Szalai Gergő, Horváth Emese, Sápy Bori, Tarsoly Blanka; Horváth Csenge Mária, Mohácsi Hanga, Pánti Nimród, Váradi Ádám.

Szívből gratulálunk Mindenkinek, és arra buzdítunk minden kis lurkót, hogy tegye próbára tudását, és merjen nagyot álmodni a jövőben. Büszkék vagyunk rátok!

 

Bereginé Deák Krisztina

                                                                                                           osztályfőnök

 

Bolyai matematikaverseny 2023

Az idei Bolyai matematikaverseny 2023. október 13-án, pénteken került megrendezésre. Hagyományainkhoz híven tanulóink szép létszámmal jelentkeztek a versenyre, 10 csapatot indított iskolánk: 3 csapatot alsó tagozaton a 3. A osztály Csereklyéné Szente Ildikó felkészítő munkájával, , és 7 csapatot felső tagozaton: Kovács László Zoltánné felkészítő munkájával. A verseny szervezési és lebonyolítási munkáját Vaczó Zoltán igazgató helyettes végezte.

Az eredmények szempontjából született egy kimagaslóan szép eredmény: a hetedik osztályos tanulóink pár ponttal maradtak le az országos döntőről, ami a megyei területi 4. helyet jelentette számukra.

A csapat tagjai: Marton Szilvia 7.b, Baffia Levente 7.a, , Kulcsár Bendegúz 7.a, és Varga Ákos 7.b osztályos tanulók (a fényképen.)

Szép eredményt értek el a harmadik osztályból az Erőmenő csapata: Mészáros Iván, Kébert Marcell Ádám, Pánti Zente, Székely-Tóth Brúnó (3.a. osztály), valamint a 8.b osztály csapata: Fábián Emma, Bodor Miklós, Héger Dominik, és Szilasi Bertalan.

Ezúton gratulálunk, a többi lelkesen készülő tanulóinknak, hiszen aki választja ezeket a versenyeket, megmérettetéseket olyan ismereteket szerez, ami később több tanulmányi területen is hasznosítható lesz számára.

 

Akik még képviselték iskolánkat a versenyen::

3. a. osztály:

Dénes Léna, Ivanics Adél Zsuzsanna, Kállai Petra, Papp Zoltán Dominik

Erős Gerda, Mocskonyi Mia Sarolt, Szendrei Zita Erzsébet, Heves Lilla

5. b. osztály:

Varga Miklós, Ragó Márton, Nótás Miksa, Kolcsár Olivér

Heincz Balázs, Kiss Hunor, Sziva Soma

Fábián Anna, Juhász Gréta, Kovacsics Luca, Marton Tímea,

6. b. osztály:

Fanczal Dániel, Nagy Máté, Nagy Csaba, Repárszky Richárd

Gergelyi Viktória, Molnár Krisztina, Szabados-Molnár Virág, Zalaváry-Nagy Lelle

 

Kovács László Zoltánné matematikatanár

 

Köszönjük a Gyerekek kiváló szereplését és a felkészítő Tanárok kiemelkedő munkáját!

Iskolavezetés

 

picpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpic