Tahitótfalui Pollack Mihály Általános Iskola és AMI

pollacksuli
  • 2021. Tahitótfalu
  • Kossuth Lajos u. 26.
  • Tel.: 06 26 385 741
  • E-mail: szigetisk@gmail.com
  • Intézményvezető: igazgato@pollackmihalyiskola.hu
Vissza a hírek oldalra

Kirándulás a szentendrei „Őrzők napja”-ra

 

2023. szeptember 22-én az iskolai őszi kirándulás keretében a Tahitótfalui Pollack Mihály Általános Iskola több osztálya, így a 4.b osztály is Szentendrére az „Őrzők napja” rendezvényre látogatott el. Ez a programsorozat a Szentendrei Kulturális Központ szervezésében valósult meg, melyre a mi iskolánk is meghívást kapott.

A rendezvényt katonazenekari koncert nyitotta meg. A téren rendőrségi kutyás bemutatón vehettünk részt, ahol különböző szituációs jelenetekkel szórakoztatták a gyerekeket, majd ezt követően egy látványos intézkedéstaktikai bemutatót is tartottak.

Az Európai Autómentes Nap alkalmából különböző képekkel, tesztekkel, szituációs játékokkal próbálták felhívni a gyerekek figyelmét a gyalogos és kerékpáros közlekedés fontosságára, valamint a biztonságra, a szabályok betartására és az esetleges veszélyekre. Az osztályból több kisgyerek a hibátlan tesztkitöltésért ajándékot is kapott.

Ezen a jeles napon bemutatkozhattak még az egészségügyi, rendészeti és a civil szervezetek tagjai is. A gyerekek játékos módon, interaktívan ismerkedhettek meg, gyűjthettek információkat ezen szervezetek működéséről. Kipróbálhatták a mindennap használatos eszközeiket és a járművekbe is beülhettek. A tűzoltóautó, a mentőautó és a katonai harci járművek belső tere elkápráztatta a tanulókat, még a járőrmotor kipróbálására is volt lehetőségük.

A katonaság vezényletében testnevelésórán is részt vehettünk, ahol akadálypályákon kellett bemutatni az ügyességüket a gyerekeknek.

A nap végén elmondhattuk, hogy nagyon jól éreztük magunkat. Sok élménnyel gazdagodva tértünk haza, melyeket fogalmazásórán papírra is vetettünk.

Bereginé Deák Krisztina, 4.b osztályfőnöke

 

picpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpic