Tahitótfalui Pollack Mihály Általános Iskola és AMI

pollacksuli
  • 2021. Tahitótfalu
  • Kossuth Lajos u. 26.
  • Tel.: 06 26 385 741
  • E-mail: szigetisk@gmail.com
  • Intézményvezető: igazgato@pollackmihalyiskola.hu
Vissza a hírek oldalra

Konténerterem Tahitótfalun

 

A 2023-24. tanévben 57 elsős diák iratkozott be iskolánkba, három 19 fős osztállyal kezdtük a tanévet.

Az utóbbi 8 évben 43 %-os iskolai létszámemelkedés zajlott a Tahitótfalui Pollack Mihály Általános Iskolában, 260 tanulóról 374-re növekedett általános iskolai tanulóink létszáma.

Kijelenthetjük, hogy kinőttük az iskolát, a délutáni zeneiskolai órák beosztása is nagy nehézségekbe, férőhelyhiányba ütközik, hogy minden művészeti iskolai tanulónak, csoportnak meglegyen a megfelelő terem a művészeti órához. Várólistán vannak jelentkező tanulók, itt még nagyobb mértékű a létszámemelkedés, a megemelt  maximált létszámot súroljuk. Sajnos a 2022-től tervezett iskolabővítést a válság elodázta, de bízunk benne, hogy előbb-utóbb meg tud majd valósulni.

Amivel bővülni tudtunk az idei tanévben, az egy konténer osztályterem a Meggyfa utcában az étkező mögötti önkormányzati telken. A 60 nm-es osztályterem korszerű fűtő-, klíma rendszerrel, kényelmes előtérrel, tágas osztályteremben új iskolabútorokkal, jól felszerelt mellékhelyiségekkel nyújt kényelmes férőhelyet ebben a tanévben a 27 fős 4.b osztálynak.

A Váci Tankerületi Központnak és Tahitótfalu Önkormányzatának köszönjük a konténerosztály körüli sok munkát, segítséget, név szerint Dr. Sajtos Sándor polgármester úr segítségét, támogatását, fáradhatatlan közbenjárását, javító szándékát, Csörgő Mihály alpolgármester úrnak és az önkormányzat munkatársainak a tereprendezést, kerítés és kapu készítését.

A Váci Tankerületi Központ munkatársai, vezetői nagy erőfeszítéseket tettek férőhelyhiányunk megoldása érdekében.

Köszönet Fehér Mónika szakmai vezetőnek,  Fekete Zsolt, Bezsei-Forgách János műszaki irodai kollégáknak és Dr. Gápel Ferenc István osztályvezetőnek a sok segítségért, szervező munkáért.

Az iskolai Munkatársaknak és a Szülőknek köszönjük a konténerosztály berendezésében, dekorálásában nyújtott segítségüket!

Köszönettel tartozunk Dr. Vitályos Eszter képviselő asszonynak közbenjárásáért, támogatásáért.

Zakar Ágnes, intézményvezető

picpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpic