Tahitótfalui Pollack Mihály Általános Iskola és AMI

pollacksuli
  • 2021. Tahitótfalu
  • Kossuth Lajos u. 26.
  • Tel.: 06 26 385 741
  • E-mail: szigetisk@gmail.com
  • Intézményvezető: igazgato@pollackmihalyiskola.hu
Vissza a hírek oldalra

Zenei jutalom-kirándulás  

2022 szeptemberében - egy régi hagyományt fölelevenítve - minden zeneiskolás tanítványunk kapott egy Koncert - Táncelőadás - Kiállítás naplót, ezzel is buzdítva őket, hogy tanév közben minél több művészeti eseményen vegyenek részt. Akár fellépőként, akár látogatóként, hallgatóként voltak jelen, beírtuk a koncertnaplóba az időpontokat, s akinek összegyűlt 8 alkalomról az igazolás, a tanév végén jutalmat kapott: egy őszi zenei kirándulás ígéretét. 

Ígéretünket megtartva 2023. szeptember 19-én reggel külön busszal Budapestre indultunk, a nemzetközileg is méltán elismert Magyar Zene Házába. A 45 jutalmazott gyermekkel, és 4 művészeti iskolai tanárral a Hangdimenziók - Zenei utazások térben és időben című kiállítást tekintettük-hallgattuk meg. Az épület, és a parkjában lévő muzsikáló játszótér már önmagában elvarázsolt minket, a kiállítás gazdagsága pedig minden várakozásunkat felülmúlta. Óriási élmény volt látni, hogy a különböző korok zenéje, amiket lenyűgöző technikai megoldásokkal hallhattunk- láthattunk, milyen hatást gyakoroltak a gyerekekre. A kiállítás tereiben közel 2,5 órát töltöttünk el, de a duplája is kevés lett volna, hogy alaposan megnézzünk, meghallgassunk mindent. 

Néhány tanítványunk izgatottan, reménykedve kérdezte: ha ebben az évben is “megtelik” a Koncertnapló, lehet, hogy jövőre is ide jövünk jutalomképpen? - De jó lenne! Lehet.... 

A belépőjegyek ára iskolánk ajándéka volt, amit ezúton is nagyon köszönünk!  

 

Program szervezői: Gratzl Erika és Kökényné Krafcsik Ibolya művészeti tanárok

picpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpic