Tahitótfalui Pollack Mihály Általános Iskola és AMI

pollacksuli
  • 2021. Tahitótfalu
  • Kossuth Lajos u. 26.
  • Tel.: 06 26 385 741
  • E-mail: szigetisk@gmail.com
  • Intézményvezető: igazgato@pollackmihalyiskola.hu
Vissza a hírek oldalra

Tanévnyitó ünnepély

 

Augusztus 31-én megnyitottuk a Tahitótfalui Pollack Mihály Általános Iskola és AMI-ban a 2023-24. tanévet. Három osztálynyi, 57 első osztályos kisdiák iratkozott be iskolánkba.

Őket köszöntöttük, avattuk iskolánk diákjaivá a tanévnyitó ünnepségen.

A 6. osztályosok műsorát Dr. Sajtos Sándor polgármester és Zakar Ágnes intézményvezető beszédei követték , akik köszöntötték a tanévkezdő diákokat, pedagógusokat, szülőket.

Részlet a tanévnyitó igazgatói beszédből:

 

„A megszerzett tudás csak akkor válik valódi tudássá, ha képes vagy rá, hogy közöld másokkal.”

Geert Kimpen –(GIRT Kimpen) mai kortárs belga író gondolatát azzal egészíteném ki, „és erre a legjobb teret az ISKOLA nyújtja”.  Az iskolai keretek között zajló tudásátadásban vetett hitben erősítve köszöntöm kedves Mindnyájukat a mai tanévnyitó ünnepélyünkön!

Külön szeretettel köszöntöm az első osztályosokat, akikkel most találkozhatunk először így együtt. Vártuk ezt a napot mindnyájan!

Köszöntöm iskolánk 374 általános iskolai és 355 művészeti iskolai tanulóját, 65 pedagógus és technikai munkatárs kollégámat, kedves szülőket, Tisztelt Vendégeinket!

„Minden gyermek csodálatos. Nekünk felnőtteknek kell segítenünk, hogy rátaláljon arra az útra, amire úgy érzi, hogy született” Böjte Csaba a dévai gyermekotthon vezetőjének, ferences szerzetesnek szavai ezek, iskolánk mottója, fő célkitűzésünk  – 

a Tanulóinkban felfedezni a jövőt, hogy miben erős, mi teszi boldoggá a Gyermeket az életben, abban erősíteni,  ez az iskola egyik legfontosabb feladata, de ez csak Önökkel együtt, kedves Szülők sikerülhet.  

Minél jobb az együttműködésünk Pedagógus-Iskola-Szülő között, annál sikeresebb az iskola, annál könnyebben tudnak kibontakozni Gyermekeink. 

Tavaly ez az együttműködés példásan sikerült.

A tavalyihoz hasonló sikeres tanévet, sikeres együttműködést kívánok magunknak idén a 2023-24-ben is!

Azt is el kell mondanunk, hogy nem volt egyszerű az idei tanévkezdésünk – bizonytalanságra utaló jelekkel, státusztörvénnyel és más nehézséggel készültünk, készülünk a tanévkezdésre, de az „Olyan lesz a jövő, mint amilyen a ma iskolája” Szent-Györgyi Albert idézetet tantestületünk, közösségünk az iskolakezdésnél komolyan véve, elszántan, odaadóan készült egy zokszó nélkül az idei tanévre is! 

EZ AZ IGAZI ISKOLAI KÖZÖSSÉG élményem volt az előkészületek alatt folyamatosan az elmúlt két hétben, ez lendített túl a sok elsőre megoldhatatlannak látszó feladaton.

KÖSZÖNÖM ezt Kollégáimnak,  a töretlen  hitet az oktatásban, a gyerekekben, ez a jövőben vetett bizalmat is jelenti számunkra. Sok a külső segítőnk is; társadalmi szinten FONTOS az iskola MINDENKINEK.

A nyári szünet mozgalmasan telt el az iskolában. Táboroztatások zajlottak az egyházak, sportszakosztályok és az önkormányzat szervezésének köszönhetően.

A szervezésért nagy köszönet az edzőknek, az önkormányzati tábor szervezéséért a TETA civil szervezetnek és az Önkormányzatnak, Németh Júliának és Béres Gabriellának! 

100 tanuló táborozását koordinálták 2 héten át. Köszönet az önkormányzati tábori segítéséért az iskolai tanároknak is.

A baptista és református egyház szervezésében zajlottak táborok – 70-100 gyermek, jórészt iskolánk tanulói táboroztatása heteken keresztül folyt Tahitótfalun, 

katolikus tábor Surányban. Hálás köszönet érte az egyházaknak, önkormányzatnak!

Újdonság volt településünkön a Honvédelmi tábor, mely Dr. Sajtos Sándor Polgármester úrnak volt köszönhető, visszajelzések szerint nagy élmény volt.

Másik nagy újdonság volt iskolánkban a júniusban lezajlott zenei tábor, a Csicsergőtől Dübörgőig Zenei Szigetititábor, mintegy 50 gyermeket mozgatott meg 6-16 éves korig.

Köszönet a szervezőknek, külön köszönet Gratzl Erika, Petrovity Sándor és Kökényné Krafcsik Ibolya zenei tanároknak!

Nyáron felújítási munkák is zajlottak iskolánkban, festési munkák, javítások  a Népházban, udvar rendbetétele.

A Nagyiskolában nagyon sok javítási munkát végzett el az iskola részint tankerületi, részint szülői, önkormányzati támogatásnak köszönhetően a felújítások fő

kivitelezője Bándi József, karbantartónk. Nagy köszönet Neki!

Szeretnénk köszönetet mondani

Bábi – Csorba András, Bozóki Sándorné Terike és Kollégái, valamint Bándiné Tasnádi Ágnes, Grexa Ilona, Seres Sándorné Erzsike és Marton Jánosné Ica munkatársainknak a nyári munkájukért!

Köszönet Lehoczky Dollinak az órarend elkészítéséért!

Köszönet Kollégáimnak a nyári segítségért, szabadság alatti munkáért, tanévkezdésben nyújtott erőfeszítésekért.

Tanév végén több szülő vehetett át segítő munkájáért oklevelet, ajándékot. Most Stumpf Péternek szeretném megköszönni az iskolai honlapért tett erőfeszítéseit és 

G. Szalai István rendszergazdának az iskoláért végzett munkáját!....

Tanulói létszámunk az elmúlt 7 évben 260-ról 376-ra növekedett. Ez 45%-os növekedés. Bátran mondhatjuk, hogy kinőttük az iskolát, nagyon bízunk 

a 2022. évi iskolatervek mielőbbi megvalósításában! Az 1 osztállyal megnövekedett közösséget egy, az étkező mellett felállított konténerosztály segíti, ahol a 4.b osztály fog 

az idei tanévben tanulni..

Köszönöm a tanévnyitó ünnepélyt a 6. évfolyamnak, felkészítő tanároknak: Dr. Borné Haluska Marianna, Papp Judit és Vaczó Zoltán tanároknak, Kökényné Krafcsik Ibolya,

Kubusné Verhás Virág és Kulcsár Máté felkészítőtanárokként és Princzné Bérczi Kriszta kollégáim munkáját, Szecsei Lászlónak és Bíró Zoltánnak a hangosítást, a Danubia Tv-nek 

az esemény rögzítését.

Befejezésül az egyik feldíszített teremben vár titeket az egész iskolai közösségnek szóló útravaló: "Jókedvűnek lenni ugyanannyi energiánkba telik, mint rosszul érezni magunkat." 

Sok derűt, vidámságot és HITET az idei tanévre!"

picpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpic