Tahitótfalui Pollack Mihály Általános Iskola és AMI

pollacksuli
  • 2021. Tahitótfalu
  • Kossuth Lajos u. 26.
  • Tel.: 06 26 385 741
  • E-mail: szigetisk@gmail.com
  • Intézményvezető: igazgato@pollackmihalyiskola.hu
Vissza a hírek oldalra

Pollack-gála 2023.Tahitótfalu

 

Sok ügyes, tehetséges Gyereket állítottak színpadra a Tahitótfalui Pollack Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola általános iskolai és művészeti tanárai.

Közel 220 tanuló szerepelt az április 21-i iskolai Pollack-gálán a Sportcsarnokban; táncoltak, énekeltek, hangszeren játszottak, szavaltak, kisfilmeken mutatták meg angol nyelvi tudásukat, a drámaórán tanultakat.

Az iskolánk alsó tagozatos néptáncosai fergeteges műsorral készültek a gálára, a mintegy 160 táncost színpadra állította Szokóné Pukli Gabriella, akinek nagy köszönet a produkciókért!

Fellépett az iskola kamarakórusa és kamarazenekara is, zenéltek az iskola művésztanárai, és készültek kizárólag a gálára szóló produkciók. Játszott a "Színtér" színjátszó kör.

A gála fővédnöke Tolcsvay László,  Erkel Ferenc- és Magyar Örökség díjas zeneszerző, Tahitótfalu díszpolgára volt, akivel várhatóan októberben találkozhatnak majd a Gyerekek a Zene világnapján.

Részlet a gálán elhangzott megnyitó köszöntőből:

“A gálánk is annak bizonysága, hogy milyen jó közösséget alkotunk, mi tanulók,  iskolai dolgozók, pedagógusok és Önök, kedves Szülők, Segítőink.

„Csak akkor van közösség, ha megjelenik a hűség. Ahol nincs hűség, ott csak csoportról beszélhetünk”- mondta Csányi Vilmos, magyar biológus, etológus, akadémikus.

 

A gála egyik szervezőjeként megélhettük ezt a Csányi Vilmos által említett közösségi összetartást, hűséget, hogy mindenki milyen odaadóan készült erre a mai közösségi eseményre is!

Fővédnökünk, Tolcsvay László, zeneszerző első szóra fogadta el felkérésünket; az est háziasszonya, Dr Argyelán Krisztina, rádiós szerkesztő, 6. alkalommal vállalja a konferálás, a ház asszonya szerepet.

Köszönjük Verebélyi Ákos tankerületi igazgatónak, hogy elfogadta a meghívásunkat, és a tankerületi támogatást!

Dr. Sajtos Sándor Tahitótfalu polgármestere minden segítséget megadott most is, ahogy mindig.

Állandó vendégeink között köszönthettük Budai Mihály, korábbi polgármestert, Kósa Klára művésznőt, a Népművészet Mestere, a Magyar Művészeti Akadémia levelező tagja, a Magyar Érdemrend Tisztikereszt polgári tagozat kitüntetettjét. Kubanek István, Pálvölgyi Tamás képviselőket és kedves feleségüket, G. Szalai István, helytörténészt és Szántó Tünde tűzzománc-oktatót.

Köszönjük a polgármesteri hivatal munkatársainak a sok segítséget: Császár Barnának és munkatársainak, Bozóki Sándornénak és kollégáinak.

 

LEGFŐKÉPPEN köszönet a Gyerekek, a Kollégák odaadó készüléséért; Önöknek, kedves Szülőknek lelkesedése, segítsége, SZMK támogatása nélkülözhetetlen volt a mai gála sikeréhez.

Köszönet Fábián Csabának a fotópályázatért, Várbíró Kingának, Bádonyi Kinga felső tagozatos és az alsó tagozatos rajztanároknak, Princzné Bérczi Krisztinának a csodás kiállításért!

Köszönet Kökényné Krafcsik Ibolyának a sok munkáért, a kiváló szervezésért!

Nagy köszönet a gála támogatóinak: Brigantik pékség, a Sárközy család, Ferenczy Attila, Váci Tankerületi Központ és a Kőhegy bor, Hidegkuti Gergely és a Danubia Tv-nek a felvételt.

https://fb.watch/khVnHayyRT/

Köszönjük, hogy ilyen sokan megtisztelték a mai Gálánkat!

A támogatójegyekből befolyt összeget Iskolánkra, a tehetséggondozásra, felzárkóztatásra fordítjuk!

Csak együtt lehetünk sikeresek! Tehetünk Gyerekeinkért, az iskoláért!

 

Köszönettel a támogatásért: az  Iskolavezetés

picpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpic