Tahitótfalui Pollack Mihály Általános Iskola és AMI

pollacksuli
  • 2021. Tahitótfalu
  • Kossuth Lajos u. 26.
  • Tel.: 06 26 385 741
  • E-mail: szigetisk@gmail.com
  • Intézményvezető: igazgato@pollackmihalyiskola.hu
Vissza a hírek oldalra

U10 Országos Manó Bajnokság

A röplabdázás népszerűsítésére a Magyar Röplabda Szövetség április 22-én vasárnap Országos Manóbajnokságot hirdetett. Eredeti helyszíne Tahitótfalu lett volna. Így az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány azzal a kéréssel fordult iskolánkhoz, képviseljük őket ezen a rendezvényen az alsó tagozatból tíz év alatti gyermekekkel. Iskolánkból a 2. a osztályból nyolc diákkal vettünk részt a tornán, amely végül Budapesten a Vendel Sportcsarnokban került megrendezésre. Noha a gyerekek életkorát tekintve természetes, hogy nem röplabdáztak még - bár óraközi szünetekben a gumilabda nem csak a focira volt jó eddig sem – egy pillanatig sem volt kérdés, hogy megyünk. Az idő rövidsége miatt néhány óra alatt egyeztetve  a szülőkkel és a gyerekekkel összeállt a kis csapat: Ágoston Zoé, Bálint Barnabás, Ivanics Adél, Kébert Marcell, Mészáros Iván, Pánti Zente, Székely-Tóth Brúnó, Szendrei Zita.

Külön busz szállított minket az esemény helyszínére és haza; uzsonnacsomag gondoskodott az energiapótlásról; külön edzőt, segítőt is kaptunk. Mindezt az alapítvány jóvoltából. Tíz csapat vett részt a tornán, négy mérkőzést játszottunk. Egyszerre két játékos volt pályán egy csapatból, könnyített szabályokkal, állandó cserével. A kis röpisek egyre jobban játszottak, könnyebben ment a labda elkapása, nyitás, a kosárérintéssel való labdaátadás, vagy a „pontszerzés”. Bírók ugyan voltak, de az eredményjelző tábla csak az időt mutatta, a pontokat nem. Milyen jó, hogy így is lehet sportolni, hogy nincs vesztes, mindenki győztes lehet. Kora délután emléklappal és ajándékkulaccsal indulhattunk haza. A rendezvény célja az volt, hogy  a gyerekek örömmel mozogjanak, s megismerjék, megszeressék a röplabdázást. Ezek megvalósulását mi sem bizonyítja jobban, mint amikor elhangzanak a következő mondatok: „Ne menjünk még haza, röpizzünk még!”, „Én jövőre röplabdázni fogok az iskolában.”, „Jövünk máskor is?”

Köszönjük az Ovi-Sport Alapítvány anyagi támogatását, valamint a gyerekeknek felajánlott fejenként 10.000 Ft-os vásárlási utalványokat.

Köszönet dr. Borné Haluska Marianna testnevelő tanár előzetes felkészítő munkáját, és az Ovi-Sport Alapítvány munkatársainak a koordinációs, segítő munkáért, akik Fluck Dóra, Bokros Csilla és Kocsis-Bozsik Debóra voltak.

Szente Ildikó - osztályfőnök

 

picpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpic