Tahitótfalui Pollack Mihály Általános Iskola és AMI

pollacksuli
  • 2021. Tahitótfalu
  • Kossuth Lajos u. 26.
  • Tel.: 06 26 385 741
  • E-mail: szigetisk@gmail.com
  • Intézményvezető: igazgato@pollackmihalyiskola.hu
Vissza a hírek oldalra

Adventi hírnökök a művészeti iskolában

2022. adventje sokszínű programokkal telt művészeti iskolánkban. Szinte az összes diákunk szerepelt valamilyen rendezvényünkön. Mind Tahitótfaluban, mind Szigetmonostoron nagyon szép műsorokkal mutatkoztunk be.

Tahitótfaluban november 27-én a református templomban gyújtottuk meg az első gyertyát, ahol hét növendékünk hangszeren szolgált az istentiszteleten: Csereklye Csenge, G. Szalai Gergő, Horváth Emese, Varga Miklós zongorán, Hutás Olivér furulyán, Kulcsár Bendegúz trombitán, Magonyi Boldizsár gitáron muzsikált.

December 3-án a katolikus templomban művész tanáraink adtak koncertet, majd ezt követték a karácsonyi tanszaki hangversenyeink. Nyolc kollégánk tanszakjainak növendékei játszottak közönség előtt: Dudinszky Luca, Kürtösi Zsolt, Kulcsár Máté, Kissné dr. Czárán Eszter, Herendi Botond, Kubusné Verhás Virág, Mákó Miklós és Gratzl Erika növendékei adtak iskolánkban adventi hangversenyeket.

Ezek után nagy izgalommal készültünk a szokásos adventi népházas koncertünkre. December 16-án ünnepi hangulatba öltöztettük a Népház nagytermét, a fellépőket és szívünket is. Növendékeink és tanáraink közös koncertjén adventi dalok, karácsonyi zenék, klasszikus zene és könnyűzene is felcsendült. Egyéni műsorszámok, kamaraegyüttesek, kórusok mutatkoztak be az este során. Fellépőink:
Biró Róza, Varga Miklós Gergely, Dénes Manka, Perényi Blanka, Kékesi Márton, Bartis Ágnes (zongora),
Juhász Gréta, Kiss Kiara Zorka, Heves Dóra Tamara, Nádasdi Csontos János Elek, Fucskó-Bekker Balázs, Magonyi Boldizsár, Zabó Olivér (gitár), Sziva Soma (furulya),
Kovacsics Luca, Schweighardt Lili, Kökény Jázmin, Magonyi Boglárka, Fábián Emma, Susán Anna (fuvola),
Kiss Hunor Márton, Kiss Bence Andor (hegedű),
Hegyesi Gergő (ének),
Kiss Anna, Baffia Bendegúz, Sziva Boróka (ütőhangszerek),
a 4.b. osztály tanulói és a 2.osztályosok szolfézsosainak kórusai és művészeti iskolánk tanárai.

Köszönjük felkészítő tanáraink munkáját, Zakar Ágnes igazgatónő ünnepi köszöntőjét és sok segítségét, a szülők támogatását, gyermekek felkészülését, a Danubia TV-nek köszönet a felvételért, Princzné Bérczi Krisztának a dekorációért, és hálásan köszönjük mindenki támogatását!

Kökényné Krafcsik Ibolya
AMI intézményegység-vezető

 

Szakmai és lelki szempontból is nagy dolog, ha egy általános iskola mellett művészeti iskola is működik. Ünnepek alkalmával mutatkozik meg ez leginkább, különösen adventkor.

Köszönöm a művésztanárok erőfeszítéseit, magas színvonalú munkájukat, a Tanulók lelkes felkészülését, kiemelkedő szereplését! Szigetmonostoron és Tahitótfalun is csodálatos adventi koncerteket láthattunk.

Köszönet Kökényné Krafcsik Ibolya AMI intézményegység-vezető magas színvonalú munkájáért, szervezéséért!

A koncerttel párhuzamosan zajlott a Szülői Munkaközösség szervezésében az adventi vásár, ahol kézműves karácsonyi díszeket, édességeket, képeslapokat, adventhez kapcsolódó termékeket lehetett vásárolni.

Köszönjük Dr. Sajtos Sándor Polgármester úrnak, hogy biztosította az egésznapos vásár számára a sportcsarnokot, Bozóki Sándorné Terike, gondnok segítségét!

Iskolánk több szülői kezdeményezésnek is helyt ad, ezek között kiemelkedő az adventi vásár, mint szervezés, mint a termékek színvonala tekintetében. A vásári bevétel az osztályok kasszáját gazdagítja.

Az adventi koncert jegyeladásból származó bevételét hangszerjavításra, a művészeti iskola támogatására fordítjuk.

Köszönjük a kedves Vendégeknek, Szülőknek az aktív, támogató részvételt adventi koncertjeinken, programjainkon!

Zakar Ágnes intézményvezető

picpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpic