Tahitótfalui Pollack Mihály Általános Iskola és AMI

pollacksuli
  • 2021. Tahitótfalu
  • Kossuth Lajos u. 26.
  • Tel.: 06 26 385 741
  • E-mail: szigetisk@gmail.com
  • Intézményvezető: igazgato@pollackmihalyiskola.hu
Vissza a hírek oldalra

Tanévnyitó ünnepélyünk Tahitótfalun a Pollack Mihály Általános Iskolában szépen lezajlott augusztus 31-én.

Galéria1, 2

51 elsős osztályost fogadtunk nagy szeretettel 360 főre növekedett általános iskolai, 340-re művészeti iskolai diákjaink száma.

Csodás ünnepélyt varázsoltak a 6. évfolyamos Gyerekek, köszönet érte Nekik és a felkészítő Tanároknak, Lintner Andrea, Lehoczky Dolli, Gyarmathy Réka, Kökényné Krafcsik Ibolya és Princzné Bérczi Krisztinának!

"NAGY CSALÁD vagyunk, ahol középpontban a GYERMEKEK állnak; ITT minden róluk szól, minden értük történik.

'Minden gyermek csodálatos. Nekünk felnőtteknek kell segítenünk, hogy rátaláljon arra az útra, amire úgy érzi, hogy született' Böjte Csaba a dévai gyermekotthon vezetőjének, ferences szerzetesnek szavai ezek, iskolánk mottója is lehetne. Minél jobb az együttműködésünk Önökkel, kedves Szülők, annál sikeresebb az iskola, annál könnyebben tudnak kibontakozni Gyermekeik. Ahogy Böjte Csaba mondja „Nekünk pedagógusoknak és szülőknek kell segítenünk őket abban, hogy megtalálják saját útjukat”. Nem kis feladat! A kölcsönös együttműködés meghatározó része az iskolai munkánknak, idén még nagyobb hangsúlyt fektetünk erre.

A kölcsönös együttműködés jegyében hívtuk meg mai ünnepélyünkre az Önkormányzat munkatársait, vezetőjét, Dr. Sajtos Sándor Polgármester urat,  fenntartónk, a Váci Tankerületi Központ igazgatóját, Verebélyi Ákos igazgató urat,  Téglás Tibor műszaki referenst, dr. Gyetvai Tibor r. ezredes rendőrségi főtanácsos rendészeti rendőrfőkapitány- helyettes urat és a magasabb szintű döntéshozásban szerepet játszó országgyűlési képviselőnket, miniszterhelyettes asszonyt, Dr. Vitályos Esztert; MINDNYÁJAN elfogadták a meghívásunkat, ebből arra következtethetünk, hogy MINDEN döntéshozó-vezetői szinten fontos az ISKOLA, az OKTATÁS, a jövő generáció. Köszönjük ezt az üzenetet, köszönjük, hogy itt vannak!

Ez a támogatás erőt ad nekünk, hiszen idén sem nézünk egyszerű tanév elé, az iskolába is begyűrűznek a világ változásai, a gazdasági válság, járvány és egyéb történések; így nem vagyunk könnyű helyzetben, sok a bizonytalanság, de mi mégis bizakodunk.

Mindazt tudják, a válság és a háború miatt a kormány minden még el nem kezdett beruházást, így iskolánk és a többi tervbe vett iskola bővítését, építését felfüggesztette, így az 5 alsós osztály marad a Népházban az idei tanévben. Bízunk a jövőben, abban, hogy később megvalósulhatnak az iskolaépítési tervek."(részlet igazgatónő beszédéből)

Nyári felújítási munkákért köszönetet mondunk több iskolai, tankerületi és önkormányzati munkatársnak.

Nyáron festés, javítások zajlottak a Népházban, külső vakolat javítása, udvar rendbetétele,  tisztasági festés, kerítésépítés, tantermekben javítások.

A Nagy iskolában egy a korábbi EMMI-nek köszönhető 16 milliós felújítás fejeződött be augusztus végére – aula, folyosók, 3 tanterem teljes felújítása, valamint a folyosói szekrények is megújultak.

Köszönetet mondtunk Dr.Vitályos Eszter országgyűlési képviselőnek, Verebélyi Ákos tankerületi igazgatónak, döntéshozóknak a támogatás biztosításáért; az önkormányzatnak és dr. Sajtos Sándor polgármesternek a Népházban történt javítási munkák és az iskola állandó támogatásáért!

A Flexible Kft-nek, Vastag Róbertnek a kivitelezésért,  Téglás Tibornak a tankerület műszaki referensének a munkák irányításért.

Köszönetünket fejeztük ki Bábi – Csorba András, Bozóki Sándorné Terike önkormányzati munkatársaknak, Bándi József, Bándiné Tasnádi Ágnes, Grexa Ilona, Seres Sándorné Erzsike és Marton Jánosné Ica iskolai munkatársainknak a megfeszített nyári munkájukért, továbbá Lehoczky Dollinak az órarend elkészítéséért és Béres Gabriella művelődésszervezőnek az iskoláért végzett munkájáért. Köszönet illeti az iskola minden munkatársát a sikeres tanévkezdésért végzett munkájukért.

A gyerekek örömmel fogadták a rendőrség kedves ajándékát, mi a támogató jelenlétet. Dr. Gyetvai Tibor ezredes úr bemutatta az iskolarendőrünket: Kökény Sándort.

Legnagyobb tapsot az a hír kapta, hogy nem lesz online tanítás, előreláthatólag.

Sikeres 2022-23. tanévet Mindnyájunknak!

Iskolavezetés

picpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpic pic pic pic