Tahitótfalui Pollack Mihály Általános Iskola és AMI

pollacksuli
  • 2021. Tahitótfalu
  • Kossuth Lajos u. 26.
  • Tel.: 06 26 385 741
  • E-mail: szigetisk@gmail.com
  • Intézményvezető: igazgato@pollackmihalyiskola.hu
Vissza a hírek oldalra

Nincsenek átlagos pillanatok

Az általános iskola végzős diákjai számára különösen igaz mindez. Olyan nap nem volt ebben a tanévben sem, hogy semmi ne történt volna. A továbbtanulási tervek felépítése, az oda vezető út kidolgozása, az ezzel együtt járó stresszes helyzetek kezelése tette emlékezetessé ezeket a hónapokat.

Szerencsére bőven rendelkezik olyan értékkel az iskolánk, hogy a középiskolák kiválasztásakor az erősségeik felismerését követően a gyerekeink elindulhatnak választott pályájuk felé. Így volt ez most is! Az angol nyelv haladó/középhaladó csoportbontásban történő oktatása speciális képzési kínálatunk fontos alappillére. A legkiválóbbak persze nem elégszenek meg a tantervben előírt tananyag elsajátításával, hanem ettől magasabbra törő céljaik vannak: alapfokú, illetve középfokú nyelvvizsgát akarnak és tudnak szerezni. Sikeres ’C’ típusú középfokú nyelvvizsgát tett Pilz Flóra, Szabó Zénó és Jenei Róbert vizsgaeredményére még várunk. Sikeres ’C’ típusú alapfokú nyelvvizsgát pedig heten tettek: Czilik Ádám, Gyimesi Gabriella, Kun Zoé, Nagy Jázmin, Németh Nándor, Szalai Ádám és Tarpay Alexa. Szívből gratulálunk, hiszen felnőttek között álltak helyt, joggal lehetünk rájuk büszkék!

Itt szeretnénk megköszönni a kedves Szülők türelmét, az iskolavezetésnek a töretlen bizalmat és az iskola alapítványának, hogy a sok támogatandó projekt mellett évtizedek óta töretlenül nyújt támogatást a vizsgadíj kifizetéséhez.

Végezetül néhány gondolatot osztunk meg arról, hogy a gyerekeknek mi jár a fejében mostanság…

Lintner Andrea, szaktanár

Manapság rengeteg helyen találkozunk angolul írt szövegekkel, sőt a legtöbb ember angolul kommunikál. A középfokú vizsga megszerzésének elsődleges célja az volt számomra, hogy ezeket a szövegeket megértsem, vagy éppen beszélgetni tudjak egy külföldi személlyel. De az is szempont volt, hogy a későbbiekben olyan munkát tudjak vállani, ahol az angoltudásomra szükség lesz.

Pilz Flóra

Nyolc éve tanulom az angolt ebben az iskolában, ebből a tárgyból mindig jó voltam. A középfokú nyelvvizsga megszerzését ugyanolyan kihívásnak tekintettem, ahol megmérhetem a tudásom, mint a sportot. Az unokatestvéremmel fogadtunk, hogy letesszük a B2-t a tanév végére. Az eredményt még nem tudom, de bízom benne, hogy sikerül…

Szabó Zénó

Négy éve tanulom az angolt emelt szinten, ebből a tárgyból mindig jó voltam. A tudásom két éve erősödött meg, amikor a karantén idején elkezdtem angolul nézni sorozatokat. Én azt szeretem ebben a nyelvben, hogy a beszéd picit oldja nálam a feszültséget. Célom a B2 nyelvvizsga megszerzése volt, a felkészülésben magántanár is segített.

Jenei Róbert

A nyelvvizsgára rengeteget készültem egyedül is és a tanárommal is. A felkészülés eleinte nehezen ment, de éreztem, hogy minden héten egyre többet tudok beszélni, és támadnak új gondolataim, hogy mit lehetne mondani egy adott képről… Két óra várakozás után hívtak be, nagyon izgultam. A vizsga után viszont öröm volt, hogy magas pontokat kaptam.

Szalai Ádám

Az angol nyelv fontos az életemben. A versenyek miatt is, meg a jövőmben sokat szeretném használni az angolt, mert ezt a nyelvet régóta emelt szinten tanulom... Ahogy közeledett a vizsga, egyre nőtt az izgalom. A szóbelin féltem, az írásbelin már alig, hiszen 90 percünk volt, és lehetett szótárt használni.

Gyimesi Gabriella

Az angol nyelv az életemre nagy hatással volt és van. Lehetővé teszi, hogy angolul tudó emberekkel tudjak kommunikálni. Könnyebb lett számomra az ismerkedés, ami korábban nem ment valami jól, és ez nagyszerű. A nyelvvizsgára való felkészülést nehéznek találtam, mert hétről hétre jobb eredményt kellett produkálni. De idővel mindannyian belejöttünk: írtuk a leveleket, fordítottuk a szövegeket, beszélgettünk képekről. A végére pedig minden összeállt.

Czilik Ádám

Tanárunk rengeteget segített a felkészülésben, lelkesen javította a leveleinket, és beszélgetett velünk angolul. A vizsgán megpróbálta az idegességünket elhessegetni! Neki köszönhetem, hogy a szóbelin kevésbé voltam feszült és ideges. Örülök, hogy letettem az alapfokú nyelvvizsgát, mert a bizonyítvány igazolja a tudásom, és megmutatja, hogy fiatal létemre képes voltam kiállni a vizsga nehézségeit.

Nagy Jázmin

Szokatlan élmény volt vizsgázni, tudva, hogy mi vár rám. Izgultam, de izgatott is voltam. Kíváncsi, hogy az éves munkám hoz-e gyümölcsöt. Nem volt okom aggódni! A vizsgáztató hölgyek szimpatikusak és kedvesek voltak. A vizsgakérdések kihívást jelentettek ugyan, de nem találtam azokat lehetetlennek. Aztán a hatalmas megkönnyebbülés: Sikerült! Az angoltudásommal új barátokra tettem szert, könnyedén tájékozódom a közösségi térben, és külföldön is tudok kommunikálni.

Németh Nándor

Az angol világnyelv, ezért az a célom, hogy megtanuljak anyanyelvi szinten írni és beszélni. Ha esetleg a jövőben elutazom különböző országokba, fogok tudni kapcsolatot teremteni az ottaniakkal. Egyik célom ebben a tanévben az volt, hogy sikerüljön a nyelvvizsgám. A szóbelin és az írásbelin 5-5 feladatot kaptunk, az írásbelit könnyűnek éreztem. Jövőre tervezem a középfokút, utána esetleg a felsőfokút.

Tarpay Alexa

A nyelvvizsgától eleinte nagyon féltem, de ahogy egyre többet gyakoroltunk, kezdtem megnyugodni, hogy talán sikerülhet. Nekem a vizsga megszerzése azért fontos, mert turisztikát fogok tanulni, és talán idegenvezető leszek… A szóbeli vizsgán két vizsgáztató várt. Szerintem szerencsésen választottam témákat, mert tudtam róluk beszélni. A szóbeli részt könnyebbnek éreztem, az írásbelin a hosszú szöveg nehezebben ment.

Kun Zoé

 

B1 szinten vizsgáztak.

 

B2 szinten vizsgáztak.

picpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpic