Tahitótfalui Pollack Mihály Általános Iskola és AMI

pollacksuli
  • 2021. Tahitótfalu
  • Kossuth Lajos u. 26.
  • Tel.: 06 26 385 741
  • E-mail: szigetisk@gmail.com
  • Intézményvezető: igazgato@pollackmihalyiskola.hu
Vissza a hírek oldalra

NÉPDALVERSENY az ISKOLÁBAN

 

Az iskolánkban első alkalommal megrendezett népdalverseny igen jól sikerült. 54 gyerek készült rá szorgalmasan heteken keresztül. A dalok kiválasztása után szívesen hallgattam meg őket több alkalommal is, mert nagyon lelkesek voltak. Felkészítő tanáraik, tanítóik voltak még Czuppon-Bunkóczy Tünde, Nagy Zoltánné Csilla, Gyarmathy Réka és Kökényné Krafcsik Ibolya.

Egyik nap rosszkedvűen érkeztem az iskolába. Amikor az iskola közelébe értem, hangos énekszót hallottam. A kapuban álltak az 5. osztályos kislányok, és négyen énekelték lelkesen népdalaikat ötödik társuknak, akinek éppen tanították a dalokat, mert ő is be szeretett volna csatlakozni a versenyre a csapatba. Olyan lelkesen énekeltek, hogy egész napra jó kedvem kerekedett.

A gyerekek a versenyre szépen felöltözve, nagy izgalommal érkeztek, főképp a legkisebbek, az első és második osztályosok. Ők most vettek először részt versenyen, talán most álltak ki először szerepelni.

Ügyesen elénekelte mindenki a 2-2 népdalát, legjobb tudása szerint. A zsűri (tagjai: Gyarmathy Réka, Csizmaziáné Mali Katalin és Kökényné Krafcsik Ibolya) különdíjakat osztott a legszebben éneklő gyerekeknek.

Egyéni és csoportos kategóriában indultak a gyerekek. Egyéni kategóriában különdíjat kaptak:

Kállai Petra (1.a), Petróczy Ábel (2.b), Kiss Kiara (2.b), Kiss Hunor (3.b), Balla Bodza (5.b), Hibbey Bíborka (5.b), Nagy Jázmin (8.b)

Csoportos kategóriában különdíjat kaptak:

Városi Barnabás és Kébert Marcell (1.a), Ormándlaki Zselyke és Gergelyi Viktória (4.b), Balla Bodza, Bagi Kincső, Hibbey Bíborka, Dénes Manka és Lanczeth Lili (5.b). Gratulálunk mindannyiuknak!

Jövőre meghirdettük a „Kincses tarisznya” különdíjat is, amit az a gyerek nyerhet majd el, aki legtöbb népdalt tanít meg legtöbb társának a következő, jövő évi népdalversenyig. Reméljük, ezt a díjat is ki tudjuk adni legközelebb.

A népdal olyan kincs, amit a szívünkben gyűjtünk. Ezen a szép napon igazi kincseket gyűjthettünk a szívünkbe. Köszönjük felkészüléseteket, szép éneketeket, örömet szereztetek vele társaitoknak és nekünk is. Jövőre is várunk mindenkit, aki énekelni szeret.

Kissné Czárán Eszter tanító, szervező

picpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpic