Tahitótfalui Pollack Mihály Általános Iskola és AMI

pollacksuli
  • 2021. Tahitótfalu
  • Kossuth Lajos u. 26.
  • Tel.: 06 26 385 741
  • E-mail: szigetisk@gmail.com
  • Intézményvezető: igazgato@pollackmihalyiskola.hu
Vissza a hírek oldalra

"Csobbanj velünk!"

 

Augusztus 4-én az UBM Trade Zrt támogatásával részt vehettünk egy szuper balatoni kiránduláson. 

A reggeli indulás nem volt zökkenőmentes, a szakadó eső kissé elbizonytalanított, de igazgató nénink és Vaczó Zoli bácsi biztatására elhittük, hogy minden rendben lesz. Így aztán bizakodva útra keltünk többedmagunkkal, és  busz hegyen- völgyön keresztül épségben megérkezett velünk Balatonkenesére. A gyerkőcök kitörő örömmel reagáltak a magyar tenger csodaszép látványára, és mivel az idő is igazi strandidővé változott, azonnal birtokba vették a vízi ugrálóvárat és a Balaton kijelölt részét. Délben finom ebéd várt minket, majd teli pocakkal jutott még egy kis idő fürdőzésre, játékra.

Az idő gyorsan elrepült, szívesen maradtunk volna még...

Köszönet a szervezésért Zakar Ágnes igazgató néninknek és Vaczó Zoli ig. helyettes bácsinak, aki jelenlétével nyújtott biztonságot. Köszönet illeti a két kísérő szülőt, Csorba Piroskát és  Tóth Ildikót a sok segítségért, és nem utolsó sorban köszönjük UBM Trade Zrt.

 

Farkasné Szabó Jutka kísérőtanár

 

Sulisok a Balatonnál

 

Borongósan indult a szerda reggel, amikor iskolánk tornacsarnokánál vártuk izgatottan a buszt, ami a Balatonhoz vitt minket. Az út, bár nem volt rövid, az idő, mire odaértünk mégis nagyon vidám hangulatban szaladt el. A buszon megismerkedtünk Kisorosziból jött gyerekekkel és szigetmonostoriakkal is.

Mire megérkeztünk a balatonkenesei szabadstrandra, kisütött a nap és már a bejárattól láttuk a távoli, vízen lebegő, hatalmas ugrálóvárat. Alig vártuk, hogy kipróbálhassuk. Miután Jutka néni eligazította a gyerekeket, az ugrálóvárba készülők mellényt kaptak és indult a szórakozás. Az óriási, akadálypályákkal teli játékon, szuper jól éreztük magunkat, rengeteget nevettünk, csúszkáltunk, ugráltunk. A vízből Zoli bácsi köszönt ránk mosolyogva. Később elindultunk ebédelni a Vadkacsa étterembe, ahol ízletes spagettit ettünk. Ebéd után folytatódott a kaland, miközben a derült égről sütött ránk a nap. Délután öt óra körül érkezett meg értünk a busz, ami hazahozott minket. Fájó szívvel indultunk öltözni, nem szerettük volna ott hagyni a Balatont.

Nagyon jól éreztük magunkat, rengeteget úsztunk, új barátságokat kötöttünk. Sokáig emlékezni fogunk erre a napra, amikor a dunakanyari sulisokkal a balatonkenesei strandon jártunk. Nagyon köszönjük, hogy részt vehettünk ezen a kiránduláson!

 

Takács Vivien és Roland 7.b osztályos tanulók

 

Köszönjük szépen Vitályos Eszternek, az Emberi Erőforrások Minisztériuma európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkárának, hogy ezt az egynapos balatoni kirándulást megszervezte a dunakanyari, köztük a tahitótfalui gyerekeknek.

Zakar Ágnes Tahitótfalui Pollack Mihály Általános Iskola és AMI intézményvezető

picpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpic