Tahitótfalui Pollack Mihály Általános Iskola és AMI

pollacksuli
  • 2021. Tahitótfalu
  • Kossuth Lajos u. 26.
  • Tel.: 06 26 385 741
  • E-mail: szigetisk@gmail.com
  • Intézményvezető: igazgato@pollackmihalyiskola.hu
Vissza a hírek oldalra

Tahitótfalu Pedagógusnap 2021 06 01

Danubia tv felvétel

Magyarné Rátóti Katalin kapta idén a Tahitótfalu Pedagógusa Díjat több évtizedes kiemelkedő tanítói munkájának elismeréseként.

 

Horváth Balázs és Iványi Gáspár zenetanárok játékával kezdődött idén a pedagógusnapi összejövetel a Tahitótfalui Pollack Mihály Általános és Alapfokú Művészeti Iskolában.

Immár hagyomány, hogy ilyenkor együtt töltik a délutánt az oktatási intézmény tanárai. Munkájukat elismerő oklevelekkel köszöni meg a település és az intézmény vezetője.

A Faluház udvarán megtartott rendezvényen dr. Sajtos Sándor polgármester köszöntőjét követően Zakar Ágnes intézményvezető mondott rövid beszédet.

Tíz kollégája, Bakay-Szép Lenke, Bötkösné Molnár Éva, Gratzl Erika, G. Szalai István, Hock-Lupták Réka, Kubanekné Bencze Hajnal, Szokóné Pukli Gabriella, Rebe Attila, Sziváné Bergmann Henriett és Várbíró Kinga Evelin kiemelkedő munkáját könyvvel köszönte meg az igazgató, majd tájékoztatott arról, hogy két pedagógust terjesztett fel tankerületi dicséretre: Fábián Csabát, valamint Kovács László Zoltánnét kiváló osztályfőnöki, szaktanári és tehetséggondozó munkájáért.  

Futó József Balázsné, Friedrichné Pristyák Ilona és Wegroszta Gyula nyugdíjba vonul. Áldozatos munkájukat Kósa Klára keramikusművész alkotásával köszönte meg az intézményvezető.

Egy kis muzsikával folytatódott a rendezvény, Mákó Miklós és Iványi Gáspár zenetanároknak köszönhetően.

Zakar Ágnes immár öt éve vezeti a Pollack Mihály Általános Iskolát. Ez idő alatt több kollégája segítette munkáját, nekik mondott köszönetet a folytatásban: Csereklyéné Szente Ildikónak, Lintner Andreának, Kökényné Krafcsik Ibolyának, Lehoczky Dolli pedagógusoknak, Princzné Bérczi Krisztina pedagógiai asszisztensnek, Vaczó Zoltán , Mákó Miklós és Matus Klára igazgatóhelyetteseknek és Bándiné Tasnádi Ágnes iskolatitkárnak.

Ezután következett a legnagyobb elismerés, a Tahitótfalu Pedagógusa Díj átadása, melyet idén  Magyarné Rátóti Katalin vehetett át, aki 40 éve van a tanítói pályán, Tahitótfaluban 1980. szeptember 1-je óta tanít. Méltatását Béres Gabriella művelődésszervező olvasta fel.

Az ünnepélyes átadás az iskola nagyszabású rendezvényének, a Pollack-gálának a slágerével, a Csodálatos tangóval zárult, mely ezúttal is Oravecz György, Tircsi Zsuzsa és Horváth Balázs előadásában hangzott el, mellé a néptánctanárok, Füzesséryné Bognár Szilvia és Urbán Márton  tangótánca nyújtott felejthetetlen élményt, majd ezt követően kötetlen beszélgetés és vacsora következett.

Tóth Csilla Danubia Tv főszerkesztője

 

 

 

picpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpic