Tahitótfalui Pollack Mihály Általános Iskola és AMI

pollacksuli
  • 2021. Tahitótfalu
  • Kossuth Lajos u. 26.
  • Tel.: 06 26 385 741
  • E-mail: szigetisk@gmail.com
  • Intézményvezető: igazgato@pollackmihalyiskola.hu
Vissza a Zeneiskola cikkek oldalra

A művészeti iskola eseményei Szigetmonostoron

Tűzzománcosok kiállítása a szigetmonostori és Dunakanyari Kézműves Kiállítás és vásár a Faluházban

 

Meghívták a Képző – és Iparművészeti szakon alkotó tűzzománcos diákjaimat a szigetmonostori Faluházba, ahová most a tavasz tiszteletére és egyben egy országos pályázat aktualitása kapcsán főként a természettel kapcsolatos, legtöbbször meseszerűen megfogalmazott művekkel szerepelnek a gyerekek.

A megnyitó nagyon jól sikerült, mert Rebe Attila vezetésével az Alapfokú Művészeti Iskola Rézfúvós tanszakának 5 növendéke csodás produkcióval örvendeztette meg az érdeklődő családtagokat, barátokat és ismerősöket.

Kiss Tamás – édesanyja szintén tűzzománcot oktatott anno - a kiállítást megnyitó szövegében kiemelte, hogy mennyire fontos eszköze a művészeti nevelés a gyermekek érzelmi nevelésében. Együtt örültünk a sok friss alkotásnak, a csillogó szemű tehetséges diákoknak, lelkes szüleiknek, az idelátogató Szántó házaspár jelenlétének és annak, hogy ismét egy harmonikus összművészeti órát tudtunk együtt megélni.

Pár nappal a kiállítás megnyitó után kaptuk meg a hírt, hogy a Wass Albert Irodalompártoló Egyesület által kiadott országos pályázaton – ahova 1113 alkotás érkezett be- 3 diákunk is kapott díjat: Ádám Anna; Ádám Bendegúz és Miklós Anna. Gratulálok Nekik ezúton is!

Remélem sokan el tudnak még jutni a Faluházba és meg tudják nézni a nívós kiállításunkat, ahol több, mint 60 alkotás látható.

A Dunakanyari Kézműves Kiállításon és Vásáron is látható volt a kiállítás, valamint a művészeti iskola szolfézs és néptánc szakra járó diákjainak magas színvonalú előadásai. Köszönet a felkészítő tanároknak, Füzesséryné Bogár Szilvia, Urbán Márton, Tircsi Zsuzsa, valamint a zenei kíséretért Ritó Angelika és Iványi Gáspár tanároknak!

 

Várbíró Kinga Evelin

Képző -és iparművészeti szak, Tűzzománc műhelyvezető

és Zakar Ágnes intézményvezető

picpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpic