Tahitótfalui Pollack Mihály Általános Iskola és AMI

pollacksuli
  • 2021. Tahitótfalu
  • Kossuth Lajos u. 26.
  • Tel.: 06 26 385 741
  • E-mail: szigetisk@gmail.com
  • Intézményvezető: igazgato@pollackmihalyiskola.hu
Vissza a Zeneiskola cikkek oldalra

Adventi hangversenyek

 

Az elmúlt adventi időszakban zeneiskolásaink több helyen is szerepeltek, melyeken megmutatták tudásukat és segítették ráhangolni a közönséget a Szeretet Ünnepére.

December 1-én a református templomban működtek közre diákjaink, december 7-én a katolikus templomban tartottunk tanári hangversenyt, december  9-én és 10-én pedig az iskola falain belül rendeztünk tanszaki karácsonyi kamarahangversenyeket.

Minden tanévben az egyik legfontosabb koncertünk a Népházban megrendezett Adventi Hangverseny, melyet most december 13-án tartottunk. Ezen a koncerten a legtehetségesebb növendékeink lépnek pódiumra. A gyerekek mindig nagyon várják ezt a rendezvényt, büszkék arra, hogy ők is közreműködői lehetnek ennek a koncertnek. Az esemény fővédnöke, Dr. Sajtos Sándor polgármester úr is megtisztelte jelenlétével hangversenyünket.

A most is teltházas Népház, Mákó Miklós zenei igazgatóhelyettes köszöntőjével kezdődött. Ezután egy trombita produkció következett, majd fuvola- és zongoradarabokat hallhatott a közönség. Zeneiskolánkban legnagyobb számban gitárt tanulnak a növendékeink, melyet most szóló, duó, kvartett és zenekari formációban is láthattunk. A műsorban a korszakok és a műfajok sokszínűsége mellett természetesen karácsonyi énekek is megszólaltak. Népzenei produkciók illetve modern, kortárs darabok is elhangzottak. A közönség hallhatott még zongora négykezest és hegedűzenekart is. Az est az iskolai Zenebutik kórus műsorával ért végett.

A hallgatóság olykor nem is sejti, hogy az előadott művek mögött több hónapnyi munka van. Tanárként mindig öröm, amikor a növendékek boldogan, mosolyogva jönnek le a színpadról. Ezúton is szeretném megköszönni kollégáim lelkiismeretes munkáját, mely hozzájárult a koncert sikeréhez. Jó volt látni, hogy a közönség résztvevői között nem csak a gyerekek szülei, hanem nagyszülők, tanárok, osztálytársak, és barátok is ellátogattak hangversenyünkre.

A rendezvény után a közönség megcsodálhatta a Sportcsarnokban a Karácsonyi Vásárt, ahol az iskola tanulói és szüleik által készített portékákat lehetett megvásárolni.

A hangversenyről a Danubia Televízió felvételt készített.

 

picpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpic