Tahitótfalui Pollack Mihály Általános Iskola és AMI

pollacksuli
  • 2021. Tahitótfalu
  • Kossuth Lajos u. 26.
  • Tel.: 06 26 385 741
  • E-mail: szigetisk@gmail.com
  • Intézményvezető: igazgato@pollackmihalyiskola.hu
Vissza a Zeneiskola cikkek oldalra

Idén első alkalommal vett részt iskolánk egy tanulója Szentendre Városának Népdalversenyén, melyre most először várták a térségi iskolák diákjait is. A megmérettetés március 8-án pénteken délelőtt az Izbégi Általános Iskolában került megrendezésre, ahol négy kategóriában indulhattak a gyermekek: szóló ének, ének kettősök, nagyobb énekcsoportok és népi hangszeresek versenyszámaival. Neves zsűri értékelt: Papp Ágnes népdalénektanár, iskolánkban már jól ismert Eredics Gábor művésztanár, Forrai Judit zongoratanár és Gyermán Júlia hegedűművész-művésztanár.

Az ünnepélyes megnyitó után az izbégi iskola néptánc csoportja mutatkozott be, melyet Szvorák Katalin népdalénekes éneke és Szigethy Ildikó mesemondó meséje követett. Ezután kezdetét vette a verseny, 25 műsorszámot hallgathattunk meg. Iskolánkat Fieszl Antal Sebestyén 7.b. osztályos tanulónk képviselte, aki két csíki népdalt énekelt Bartók Béla gyűjtéséből. A verseny végeztével a zsűri értékelni visszavonult, addig a gyermekeknek különböző programokat szerveztek, kézműves foglalkozások és táncház várta a már felszabadult diákokat.

Az értékelésnél Eredics Gábor részletesen méltatta a versenyzőket, majd végül kiemelte a díjazottakat. Ekkor tudtuk meg, hogy az arany, ezüst és bronz fokozaton kívül a legnevesebb díjat, az Arany Fülemüle Díjat is kiérdemelte egy-egy tanuló. Izgalommal vártuk, kik nyertek. Hatalmas örömmel fogadtuk, mikor Eredics Gábor kihirdette, hogy idén a legnagyobb díjat, az Arany Fülemüle Díjat Fieszl Antal Sebestyén, iskolánk tanulója kapta.

Ezúton gratulálunk Tóbinak a sikeres szereplésért, és hálásan köszönjük Navratil Andreának a felkészítést!

Kökényné Krafcsik Ibolya szolfézstanár

picpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpic pic pic pic