Tahitótfalui Pollack Mihály Általános Iskola és AMI

pollacksuli
  • 2021. Tahitótfalu
  • Kossuth Lajos u. 26.
  • Tel.: 06 26 385 741
  • E-mail: szigetisk@gmail.com
  • Intézményvezető: igazgato@pollackmihalyiskola.hu
Vissza a Zeneiskola cikkek oldalra

Adventi hangszeravató hangverseny a tahitótfalui zeneiskolában

galéria12videó

    December 14-én rendeztük meg a mára már hagyománnyá vált zeneiskolai adventi hangversenyünket a Népházban. Ezek a koncertjeink mindig meghitt hangulatban telnek, de most az idei még különlegesebb volt számunkra, hiszen a Magyar Államnak köszönhetően új hangszereket is avathattunk ezen az estén.

   A Kodály-program keretén belül 4 millió forint értékben kaptunk ebben a tanévben új hegedűket, gitárokat, fuvolákat, furulyákat, klarinétot, trombitát, digitális zongorát,  pianínót és egy hangverseny zongorát. Ezen felül 300.000 Ft értékben pedig régi hangszereinket javíttathattuk, generáloztathattuk. Köszönettel tartozunk a Kodály-programot elindító Kultúráért felelős Államtitkárságnak és a Váci Tankerületi Központnak, Fekete Péter Államtitkárnak és Verebélyi Ákos Tankerületi Igazgatónak.

   Nagy örömünkre elfogadta hangversenyünkre a meghívást Krucsainé Herter Anikó kultúráért felelős helyettes államtitkár asszony, így személyesen is megköszönhettük az iskolánk számára nyújtott támogatást. Együtt ünnepelt velünk ezen az estén Hadházy Sándor országgyűlési képviselő úr, Taksásné Szabó Éva tanügy-igazgatási osztályvezető asszonyt a Váci Tankerületi Központ képviseletében, Dr. Sajtos Sándor polgármester úr és Jolanda Willemse a KEMCSE elnöke is.

   A hangverseny műsorában helyett kapott a zeneiskolánkban tanulható összes hangszer, illetve kamaracsoportjaink, kórusunk, hegedű-és gitárzenekarunk is pódiumra lépett. Növendékeink és tanáraink által megszólaltatásra került a legtöbb újonnan kapott instrumentum, így a közönség is megcsodálhatta őket. A koncertünk megkoronázása képpen Hauser Adrienn zongoraművésznő, iskolánk egykori tanára avatta föl játékával a hangversenyzongorát.

   A műsor végén növendékeink emléklapot vehettek át a helyettes államtitkár asszonytól, majd ezután vendégeink a Tornacsarnokba megtekintették a diákjaink és szüleik által szervezett karácsonyi vásárt.

Adventi hangszeravató hangversenyünket a Danubia Televízió élőben közvetítette.

Gellért Gabriella
zenetanár, zenei munkaközösség-vezető

picpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpic