Tahitótfalui Pollack Mihály Általános Iskola és AMI

pollacksuli
  • 2021. Tahitótfalu
  • Kossuth Lajos u. 26.
  • Tel.: 06 26 385 741
  • E-mail: szigetisk@gmail.com
Vissza a hírek oldalra

Gemenci osztálykirándulás

Június 8-9-10-én a 4.b osztály és az ötödik évfolyam osztályai a Gemenci Tájvédelmi Körzetbe látogattak el és ott töltöttünk három napot. A csoportot Szenténé Csereklye Ildikó, Kovács-Motesiczky Eszter, Sziváné Bergmann Henriett és Fábián Csaba kísérte. Szállásunk Faddon volt, a gyönyörű Duna holtág mellett. Aki még nem járt arra, annak figyelmébe ajánlom. Gyönyörűen kiépített strandok, kulturált körülmények csendes, nyugodt környezetben. Első nap Szekszárd nevezetességeit néztük meg, voltunk csoki és mézeskalácsüzemben is. Este akadályverseny volt azzal a nehezítéssel, hogy sötétben kellett a gyerekeknek az állomásokat megkeresni és ott a feladatokat teljesíteni. Másnap a gemenci ártéri erdőt látogattuk meg. Kisvonattal bejártuk az egészet, utána rövid sétával egy kilátóig mentünk ahonnan az egész tájat be lehetett látni.

Majd kis pihenő után megtekintettük a gyönyörű, modern tájvédelmi központ épületében kialakított múzeumot. A kiállítás gyűjteménye bemutatja a környékbeliek életét, a halászatot, a favágók munkáját, valamint a térség gazdag élővilágát interaktív formában.

Este szalonnasütéssel zárult a nap. Harmadnap a társaság egyik fele csónakázni ment a Dunán, a másik fele pedig a parton sportprogramokkal töltötte kellemesen az időt. Közben a holtágon országos sárkányhajó verseny zajlott, melyről csak érkezésünkkor értesültünk. Találkoztunk sok ismerőssel, közöttük pár tahitótfalusival is. Az utolsó program egy számháború volt, aztán indultunk haza. Végig nagyon jó időnk volt, így hamar eltelt a három nap. Köszönjük a balesetmentes szállítást Schubert Mihály úrnak, valamint a támogatást Tahitótfalu Önkormányzatának.

Fábián Csaba

picpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpic pic pic pic