Tahitótfalui Pollack Mihály Általános Iskola és AMI

pollacksuli
  • 2021. Tahitótfalu
  • Kossuth Lajos u. 26.
  • Tel.: 06 26 385 741
  • E-mail: szigetisk@gmail.com
Vissza a hírek oldalra

Gyermekbaleset-megelőzési program az első osztályban

Galéria 1, 2

Márciusban megkeresett minket, mint első osztályos tanítókat Szárazné Fehér Tímea tagintézmény-vezető azzal a kéréssel, hogy kapcsolódjunk be abba a gyermekbaleset-megelőző programba, amelybe a térségben már több éve részt vesznek iskolák. Ez gyakorlati és elméleti közlekedési oktatásból áll, amihez a Szentendrei Rendőrkapitányság munkatársaitól kaptunk segítséget.

Először április elején egy tíz kérdésből álló tesztlap megoldásával adtak számot a gyerekek a tudásukról. Majd következett a program gyakorlati része május elején. Ekkor rendőrségi szakemberek vezetésével három közlekedési helyzetet feldolgozó animációs kisfilmet vetítettek a gyerekeknek, majd megbeszélték a látottakat. Ezt követően a Népház udvarán felállított kreszpályán lehettek biciklisek vagy járókelők a kis elsősök. Mindkét program nagyon érdekes volt. Mindeközben a rendőrségi szakemberek megbeszélték velük azokat a dolgokat, amelyek egy biztonságos közlekedéshez elengedhetetlenek. A gyakorlati program másnapján újból a már megoldott tesztek kitöltése következett. Ennek kiértékelését Kisoroszi iskola igazgatónője vállalta magára. Köszönjük neki.

Egyértelmű, hogy a gyerekek tudása sokrétű, rengeteg információval rendelkeznek. A gyakorlati helyzetek megbeszélése segítette a megértést, az ismeretek gyarapítását. Köszönjük a lehetőséget Szárazné Fehér Tímeának és a Szentendrei Rendőrkapitányság munkatársainak a színvonalas, érdekes délelőttöt.

 

Kecskés Tímea

Csereklyéné Szente Ildikó

első osztályos tanítók

picpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpic pic pic pic