Tahitótfalui Pollack Mihály Általános Iskola és AMI

pollacksuli
  • 2021. Tahitótfalu
  • Kossuth Lajos u. 26.
  • Tel.: 06 26 385 741
  • E-mail: szigetisk@gmail.com
Vissza a hírek oldalra

Pollack-gála

Galéria1, 2, 3, 4, 5,  videó

Másodszor került sor iskolánk bemutatkozására egy kulturális seregszemle formájában a Pollack-gálán a sportcsarnokban. Az idei Pollack-gálát a tavalyihoz hasonlóan áprilisra szerveztük, a gálán mintegy 150-160 tanuló lépett fel, 38 műsorszámmal. Tanulóink meséltek, szavaltak, báboztak, énekeltek magyarul, finnül, angolul, németül; magyar verbunkost táncoltak, más népek kultúrájából elevenítettek fel táncokat pl. orosz Kálinka is színpadra került, valamint diákjaink által készített filmeket vetítettünk le az est folyamán.  Énekeltek a Sialia énekverseny győztesei, hangszereken játszottak zeneiskolánk növendékei, zongorán, fuvolán, trombitán, furulyán, gitáron és hegedűn csendültek fel szebbnél szebb dallamok. Felléptek az RSG szakkörre járók is Szatmári Loretta vezetésével, és az akrobatikus rock’nd roll táncosai is Móra Eszter vezetésével. Az est végén hallhattuk zenetanáraink kamarazenei számát és a Pollack-dalt, melyet a nézők a fellépőkkel együtt énekeltek.

Képzőművészeti kiállításban is gyönyörködhettek az est vendégei a gyerekek munkáinak köszönhetően, valamint a Dunakanyari népművészeti versenyen díjazott munkák is kiállításra kerültek, melyek nagyon sikeresen szerepeltek Sződligeten Princzné Bérczi Krisztina, a kerámia szakkör vezetőjének felkészítő munkájának köszönhetően.

Köszönet illeti Argyelán Krisztinát, szülőt, hogy idén is elvállalta az est háziasszonya szerepet. Köszönjük az Önkormányzat segítségét, a Polgármesteri hivatal munkatársainak munkáját, a Tahitótfalui Általános Iskola Gyermekeiért Alapítvány segítségét!

Köszönjük Dr. Sajtos Sándor Polgármester úrnak, hogy elvállalta az est fővédnökségét, Verebélyi Ákos Váci Tankerületi Igazgató úrnak, Jolanda Willemsének a Keresztszülők a Moldvai Csángómagyarokért Egyesület elnökének, hogy jelenlétükkel megtisztelték az eseményt.

Intézményvezetőként köszönöm Kollégáimnak és tanítványainknak a hatalmas munkát, amivel a gálára készültek. A bevételt az iskolai udvar eszközeinek fejlesztésére fordítjuk.

Köszönjük kedves vendégeinknek, hogy eljöttek.

Köszönjük az iskola kiemelkedő támogatását Horváth Soma 4.b osztályos tanuló édesapjának, a Daráló-Aprító Kft vezetőjének; Kollerits Marci és Szofi, 1.b és 7. osztály tanulói édesapjának és Czikora Milla, 2.b osztályos tanuló édesapjának!

Az osztályok közötti versenyben a legtöbb jegyet vásárolták:

  1. helyezett 4.b osztály – dobostorta,
  2. helyezett 2.b osztály – csokitorta,
  3. helyezett 1.b osztály – citromtorta volt a jutalmuk.
  4. helyezett a 7. osztály volt.

Jövő áprilisban ismét Pollack-gála!

Zakar Ágnes, intézményvezető

picpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpic pic pic pic