Tahitótfalui Pollack Mihály Általános Iskola és AMI

pollacksuli
  • 2021. Tahitótfalu
  • Kossuth Lajos u. 26.
  • Tel.: 06 26 385 741
  • E-mail: szigetisk@gmail.com
Vissza a hírek oldalra

Kiváló teljesítény a nyelvvizsgán: mindannyiunk öröme

 

Nyolcadikosnak lenni sosem volt könnyű! A tanév során egymást érik a tesztek, a vizsgák, és szülő, gyerek, tanár egyaránt feszült. Vajon sikerül-e a célokat megvalósítani, vagy be kell érni egy felemás eredménnyel? Mindannyiunk örömére az előbbiről tudunk beszámolni.

Külön dicséret illeti azt a kilenc nyolcadikost, akik odaszánták ezt a tanévet az angol nyelvvizsgára való felkészülésre. Bíró Zoltán ment elsőként márciusban, és külön tanár bevonása nélkül megpróbálta a középfokot, amit 78 %-os eredménnyel teljesített. Ráadásul visszaigényelheti a teljes vizsgadíjat egy új rendelet következtében. Majd jöttek az alapfokot teljesítők: Berki Blanka, Ferencz Réka, Kovács Benjámin, Kovács Laura, Repárszky Roland és Szalai Roland. Ők átlagosan szintén hozták a 70-80 %-ot. Június elején fog vizsgázni középfokon két diákunk, Lebek Bálint és Schönberger Dominik. Tudásukat ismerve jó eséllyel vágnak neki a középfoknak. A 12 fős csoportból kilencen.

Mit tehetnénk még hozzá? 2005 és 2018 között összesen 91 tanulónk nyelvvizsgázott angolból, de még ennél is többen mentek tagozatos középiskolába, majd tettek később többen felsőfokú nyelvvizsgát angolból, vagy dolgoznak olyan munkakörben, ahol ennek a szép nyelvnek aktív használói.

Külön köszönet az iskola Vezetőségének és a kedves Szülőknek a támogatásért, valamint az iskola alapítványának a kiszámítható, stabil anyagi háttérért, amivel mindannyian a maguk módján befektettek ezeknek a gyerekeknek az életébe!

Lintner Andrea

szaktanár

Végül lássuk, hogy ők hogyan látják mindezt:

 

„Számomra az angol rengeteg dolgot jelent. Nemcsak a kötelező tanórákon foglalkozom vele, hanem a szabadidőmben is, hiszen napjainkban minden fontos dolog angol nyelven érhető el. A bizonyítvány megszerzése azért is volt elkerülhetetlen, mert megalapozza a tudásom, és a középiskolához is ad önbizalmat. A jövőben szeretnék sokat utazgatni, sőt talán külföldön élni.”

Berki Blanka

„Én nagyon büszke vagyok arra, hogy az egyik legfontosabb nyelvet tanulhatom az iskolában. A középfokú nyelvvizsgára való felkészülés sokszor nehézkes, de tudom, hogy a saját érdekemben teszem. Kifejezetten jó érzés egy külföldi nyaralás közben szót érteni az ottani emberekkel!”

Schönberger Dominik

„Az angol csodálatos nyelv, és szerintem mindenkinek megéri, ha legalább egy kisebb tudást megszerez. Engem személy szerint érdekel az angol történelem és a kultúra is.”

Bíró Zoltán Balázs

„Szerintem a nyelvtanulás a mai világban elengedhetetlen, főleg, ha valakinek ilyen jellegű munkája van. A nyelvvizsgán szerzett tapasztalataim jó alapot adnak a további tanulmányaimhoz, ebben biztos vagyok. Köszönöm a tanárnő fáradhatatlan munkáját és az élvezetes angolórákat!”

Ferencz Réka

„Most még csak angol nyelvű weboldalak olvasásakor, illetve játékokban használom aktívan az angol nyelvet, de ez a jövőben biztos változni fog. Jó érzéssel tölt el idegen nyelven kifejezni magam, segít abban, hogy külföldön eligazodjak. Sikert érzek, hogy mindezt megtanultam.”

Kovács Viktor Benjámin

„Sokan azt hiszik, hogy az alapfokú nyelvvizsgának nincs sok haszna, pedig ez nem igaz. Remek tapasztalatszerzési lehetőség. A szóbeli és az írásbeli vizsga előtt is nagyon izgultam, de miután beültünk a terembe, az izgatottság teljesen elszállt. Furcsa volt, hogy egy teremben ültünk a felnőttekkel. Stresszes volt, de összességében megérte.”

Szalai Roland

„Szeretem az angolt tanulni. Jelenleg inkább filmnézés közben és videójátékokban használom. Célom, hogy egyszer eljussak Amerikában vagy Angliába. A vizsgán sok feladat volt, nekem a szóbeli vizsga bizonyult keményebbnek. A felvételi beszélgetésen beszámították, hogy nyelvvizsgára fogok menni.”

Repárszky Roland

„A mai világban szinte lehetetlen úgy boldogulni, hogy az ember csak a saját anyanyelvét beszéli. Az angol világnyelv, bármely kontinensen és országban megértik. Profi szinten focizom, és még jó ideig szeretném csinálni! Az az álmom, hogy egy jó külföldi csapatban játszhassak… Ezért volt jó lehetőség a nyelvvizsga, amit kár lett volna kihagyni. Jó volt a felkészülési idő, Andi néni is kitett magáért, meg persze mi is keményen dolgoztunk.”

Kovács Laura

„Az angolra úgy tekintek, mint második anyanyelvemre.  Aktívan használom főleg az interneten, meg külföldi nyaralásokon. Ki gondolta volna, hogy egyszer olyan jól fogok tudni angolul, hogy akár a középfokúm is meglesz? Tervem, hogy az angol mellett más nyelvet is megtanuljak a jövőben.”

Lebek Bálint

 

picpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpic pic pic pic