Tahitótfalui Pollack Mihály Általános Iskola és AMI

pollacksuli
  • 2021. Tahitótfalu
  • Kossuth Lajos u. 26.
  • Tel.: 06 26 385 741
  • E-mail: szigetisk@gmail.com
Vissza a hírek oldalra

Föld-napja iskolánkban

Április 21-én iskolánk felső tagozata szemetet szedett a híd feletti részen a Duna partján. A kijelölt térséget szakaszokra osztottuk és minden évfolyam külön helyet tisztított meg. Ez az akció egy csepp a tengerben, de fontos hogy a saját környezetünket megtisztítsuk. Minden évben a Duna partot szokta az iskola takarítani, és sok eldobált szemetet sikerül összeszedni. Sajnálatos dolog, hogy azok is sok szemetet hagynak a természetben, akikről azt gondolná az ember, hogy azért mennek oda, mert szeretnek ott lenni. Csak a szemetet nem kellene maguk után ott hagyni!

Az akcióban az önkormányzat volt segítségünkre zsákok és kesztyűk biztosításában, valamint az elszállításban.

 

Természetfotó pályázat

Idén is megrendezésre került a természetfotó pályázat. „Madarak jönnek, madarak mennek” volt a címe. A gyerekek nagyon ötletes és szép képeket készítettek.

  1. helyezett: Kemechey Álmos 5.a
  2. helyezett: Jenei Ákos 7. b
  3. helyezett: Szimilkó Roland 5.b
  4. helyezett: Vanka Nikolett 5.a

Fábián Csaba

 

A Föld napja keretében a felső tangozatosok összegyűjtötték az eldobált hulladékot a Duna-part tótfalui oldalán a hídtól felfelé eső szakaszon. Munkájuk eredményeként több zsáknyi műanyag palackot, fémdobozt és egyéb szemetet gyűjtöttek, amivel ismét jelzést adtak arról, hogy fontos számukra a hely, ahol élnek. A fényképeken is látható, hogy a hasznos munka mellett az együttlét öröme is maradandó emlék lesz számukra.

                 Lintner Andrea​

picpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpic pic pic pic