Tahitótfalui Pollack Mihály Általános Iskola és AMI

pollacksuli
  • 2021. Tahitótfalu
  • Kossuth Lajos u. 26.
  • Tel.: 06 26 385 741
  • E-mail: szigetisk@gmail.com
Vissza a hírek oldalra

Pollack-nap-2017

 

Az idei Pollack-napot a fenntarthatóság, környezettudatosság témája köré szerveztük. A 4 őselem fogta egybe a projekt-napot. TŰZ, tűzoltóbemutatót tartott a Szentendrei tűzoltóság a gyerekeknek. VÍZ vízzel kapcsolatos kísérleteket vezetett az alsó-tagozatnak Éliás-Szalay István tanár úr, a nagyobbaknak a Fővárosi Vízművek tartott előadásokat a víz nélkülözhetetlenségéről, védelméről, Dr. Sajtos Sándor Polgármester úr segítségével kerültünk a vízművekkel kapcsolatba. FÖLD, az alsósoknak Gyarmathy Réka tanárnő tartott hangulatos magyar táncházat, a felsősöknek Hegedűs Csaba, olimpiai bajnok, a 100. magyar aranyérmes tartott élménybeszámolót, mesélt céljairól, sikereiről, életfelfogásáról.        LEVEGŐ, Fábián Csaba tanár úr szervezésében természetfotó pályázatot hirdettünk, „Madarak jönnek, madarak mennek” címmel. A napot természetesen közös éneklés zárta, szintén a 4 őselem témában.

Megemlékeztünk iskolánk névadójáról, a híres építészről, Pollack Mihályról, hiszen a név kötelez, az egyik legnagyobb magyar építész szellemének szeretnénk megfelelni a mindennapi munkában, közösségi életben, a hagyományok ápolásában.

Köszönöm kollégáimnak, hogy emlékezetes napot zárhattunk, külön köszönöm Csereklyéné Szente Ildikó, Kökényné Krafcsik Ibolya, Fábián Csaba és Vaczó Zoltán a szervezésben nyújtott segítségét.

Zakar Ágnes

iskolaigazgató

youtube link

 

 

 

 

 

 

picpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpic pic pic pic