Tahitótfalui Pollack Mihály Általános Iskola és AMI

pollacksuli
  • 2021. Tahitótfalu
  • Kossuth Lajos u. 26.
  • Tel.: 06 26 385 741
  • E-mail: szigetisk@gmail.com
Vissza a hírek oldalra

Pedagógusnap

Az idei tanévben először került sor a községi Pedagógusnap megszervezésére, ahol száz körüli óvoda-, iskola pedagógust látott vendégül Tahitótfalu Önkormányzata, és szintén az önkormányzatnak köszönhetően osztották ki Tahitótfalu Pedagógusa díjakat. Egy tahitótfalui óvónő és egy Tahitótfalui Pollack Mihály Általános Iskolai tanárnő vehette át a rangos díjat.

A két kitüntetett az önkormányzat döntésének köszönhetően 2016/17. tanévben: KőváriEndréné  óvónő és Matus Klára tanárnő lettek. Gratulálunk Nekik!

Részletek Zakar Ágnes iskolaigazgató asszony ünnepi beszédéből. „A mai nap a PEDAGÓGUSOK ünnepléséről szól, vagyis mindazokról, akik nap mint nap a gyerekekkel foglalkoznak, tanítják, nevelik, segítik őket, terelgetik, szép környezetet biztosítanak nekik. Ezt a munkát csak úgy lehet végezni, ha örömünket leljük benne. A jó oktatási intézmény kulcsa a BOLDOG PEDAGÓGUS, az ő segítségével érjük el a BOLDOG tanulásra motivált TANULÓ-t!

„Szeretet nélkül lehet fát aprítani, és szeretet nélkül lehet téglákat formálni, de szeretet nélkül nem szabad gyermekekkel bánni!” Lev Tolsztoj, Böjte Csaba is hasonló gondolatokat fogalmazott meg Pünkösdi üzenetében.

 Ahhoz, hogy a pedagógus munkát jól végezzük, napi megújulásra van szükségünk, ami, valljuk be, nem mindig könnyű! Ezen szeretne ez a mai ünnep a maga szerény módján segíteni. A kiegyensúlyozott pedagógus munkát, a napi megújulást szeretnénk azzal elősegíteni, hogy megköszönjük a község vezetőivel az egész tanévben nyújtott fáradozást, kitartó munkát, amit végeztetek, kedves pedagógusok.”

„Hálás vagyok, hogy egy ilyen iskolát, ilyen magas színvonalon dolgozó nevelő-testületet vezethetek. Az áldozatos munkának van eredménye, napról napra szembesülhetünk azzal, hogy előrébb lépünk, hol egy gyermek mélyponton átsegítésével, hol egy szülő meggyőzésével, hol eszközállományunk fejlesztésével, iskolánk szépítésével, hol egy sikeres műsorral, programmal, szereplésekkel, koncertekkel, hol tanítványaink csodálatos versenyeredményeivel, minden egyes eredmény mögött lelkes, kitartó pedagógus munka áll.

Köszönöm Tahitótfalu Önkormányzatának a Pedagógusnap megrendezését, azt hogy a szívükön viselik a községi gyerekek és nevelőik sorsát, előmenetelét! Jó hír, hogy az Önkormányzatnak köszönhetően a mai napon két kiváló pedagógus átveheti a Tahitótfalu Pedagógusa díját, ami hatalmas elismerést jelent egy pedagógus pályán!”

videó

picpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpic pic pic pic