Tahitótfalui Pollack Mihály Általános Iskola és AMI

pollacksuli
  • 2021. Tahitótfalu
  • Kossuth Lajos u. 26.
  • Tel.: 06 26 385 741
  • E-mail: szigetisk@gmail.com
Vissza a hírek oldalra

Szabó Zènó Attila a tahitótfalui általános iskola 4.b osztályos tanulója családjának köszönhetően Kínában járt egy sárkányhajó versenyen. Galéria 1, 2

Édesanyja, Varga Zsuzsanna küldött nekünk képes beszámolót Zénó Kínában töltött egy hetéről.

"2006-ban kezdtük az apukájával a sárkányhajózást. Azóta számtalan országos és nemzetközi versenyen szerepeltünk a Dunai Sárkányok Vác leigazolt versenyzőjeként. Zénó pici kora óta aktívan részt vesz a sportos életünkben. Hazai versenyeken már többször állt dobogón dobosként. A mostani verseny egy új szakág legelső világbajnoksága volt Kínában. Sárkányhajózás jègen. -20 és -36 C -ban. Kihívást jelentett minden aktívan sportoló számára. 22 nemzet vett részt a versenyen. Több számban ezüst és egy távon világbajnok lett a Magyar csapat. Helyszín; Duolun, Belső-Mongolia, Kína.

Mi minden fér bele egy hétbe! 

Amikor azt hiszed, hogy szerencsés vagy hogy nappal utazol mert majd sokat nézelődsz de csalódsz, mert a jégvirág belülről mindent takar. Az élmény kárpótol, amit azoktól az emberektől kapsz  akik a jégvirágban élnek, és boldogok. Keményen dolgoznak, mosolyognak és valószínű majd az unokáiknak is mesélik, hogy egyszer , amikor ...."

 

 Varga Zsuzsanna, Kovács Zénó édesanyja

picpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpic pic pic pic