Tahitótfalui Pollack Mihály Általános Iskola és AMI

pollacksuli
  • 2021. Tahitótfalu
  • Kossuth Lajos u. 26.
  • Tel.: 06 26 385 741
  • E-mail: szigetisk@gmail.com
  • Intézményvezető: igazgato@pollackmihalyiskola.hu
Vissza a hírek oldalra

Négy év margójára

Négy esztendő elszállt mint egy pille, gyorsan és könnyedén a 4.b osztályban.

Mikor négy éve először beléptek tanítványaim az iskola kapuján elsődleges volt, hogy bejussanak Betű- és Számországba. Hamarosan kiderült, hogy sokkal többre hivatottak, mint „egyszerűen” megtanulni írni, olvasni, számolni. Versenyt űztek abból, ki tud minél csavarosabb megoldást találni a tanulmányi felvetésekre. Már ekkor látszott, hogy kevés lesz az órai differenciálás. Keresni kezdtük a kihívásokat. Egymást követte a sok versenyeken való részvétel. Először „csak” közel jutottak a továbbjutáshoz, ami nem szegte kedvüket, inkább tovább ösztönözte őket. Mígnem negyedik osztály végére eljutottunk odáig, hogy rengeteg versenyen továbbjutottunk:

Amiben még folytatjuk a megmérettetést MedveMatek (Aranymedve, Ezüstmedve)

K&H vetélkedő, MatekÁSZ versenyek.

Részt vettünk Bolyai anyanyelvi- és matematikaversenyeken, ahol éppen lemaradtunk a továbbjutásról, de 7. helyezés egy területi (Észak-Pest megye) versenyen, nagyon szép eredmény.

A Bolyai természettudományi vetélkedőn pedig az országos versenyre mehettünk, hiszen egyik csapatunk 3. a másik pedig 1. helyezést ért el a területi versenyen.

Több rajzpályázaton nyertek első helyezést és különdíjat. Népdaléneklési versenyen szereztek aranyminősítést. Rangos képzőművészeti pályázatokon csodás alkotásokkal szerepeltek kiemelkedő eredménnyel pl. díjazott eredmény A Magyar Kézművességért Alapítvány XXIX. Betlehemi jászol pályázatán.

Hiszek abban, hogy mindenki tehetséges valamiben. Mi közösen megtaláltuk azt az utat, amin továbbléphetnek. Mindezt örömmel, ám mégis sok munkával. Megtanultak hinni magukban, energiát befektetni a cél eléréséért. Megtanulták szeretni és megbecsülni a tudást. Köszönet a szülőknek a bizalomért, az iskolai környezetnek pedig a támogatásért.

„A tudás hatalom” (F. Bacon)

Viplak Katalin tanító, 4.b osztályfőnök

Az országos versenyen szereplő két csapat tagjai: Varga Miklós, Ragó Márton, Horváth Levente, Kolcsár Olivér, Sziva Soma, Kiss Hunor, Csereklye Csenge, Szabó Virág

Köszönjük a 4.b osztályos Gyerekeknek az aktív részvételt a különböző versenyeken, idén a Bolyai versenyen nyújtott kiemelkedő eredményeket!

Köszönet Viplak Katalin (4.b) és Hock-Lupták Réka (4.a) tanítók felkészítő munkájáért!

Zakar Ágnes intézményvezető

picpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpic