Tahitótfalui Pollack Mihály Általános Iskola és AMI

pollacksuli
  • 2021. Tahitótfalu
  • Kossuth Lajos u. 26.
  • Tel.: 06 26 385 741
  • E-mail: szigetisk@gmail.com
  • Intézményvezető: igazgato@pollackmihalyiskola.hu
Vissza a hírek oldalra

„Karácsonyi rege, ha valóra válna, igazi boldogság szállna a világra”

December utolsó tanítási napja a karácsonyvárás jegyében zajlott. Az osztálykeretben ajándékozás, közös játék, karácsonyi készülődés után az iskolai karácsonyi műsorok megtekintése következett. Hagyományosan a 3. évfolyam készült műsorral az iskola közösségének. Idén az új színjátszókör is meglepetés előadással örvendeztetett meg bennünket.

Az alsó tagozat a 3. évfolyam előadásait tekinthette meg. A 3.a osztály betlehemes játékkal örvendeztette meg a publikumot, a 3.b osztály két mesejátékkal, Andersen: A két gyertya című meséjét és a „Mese a 4 gyertyáról” adventi történetet adta elő.

A kimagasló színvonalú előadásokat betanította Kovács László Zoltán és Magyarné Rátóti Katalin osztálytanítók. Szem szárazon nem maradt, annyira szépek voltak, igazi karácsonyi hangulatot teremtettek az előadások.

„Színtér” iskolai színjátszó csoportunk a felső tagozatnak a Csavargók éjszakája című darab előadásával aratott fergeteges sikert.

A színjátszó kör szervezése, a színdarab bemutatása két Szülőnek köszönhető: Dr. Argyelán Krisztina és Nagy-Kozár Szilvia, 7.b osztályos szülőknek. Nagy köszönet a csoport létrehozásáért, a darab színpadra állításáért, a gyerekekből a tehetség kibontakoztatásáért. A színjátszó szakkörre 4. évfolyamos és felsős tanulók járnak az idei tanév elejétől. Reméljük, hagyomány teremtődik ezzel!

Az iskolai karácsonyi darabok külsős megtekintésére is lehetőséget biztosítottak a szervezők előző este a Népházban, melyet a Danubia Tv is rögzített.

A tanári karácsonyi együttlétünket is meghitté tették a Művészeti Iskola zenei produkciói, a 7.a osztály gyertyás koreográfia és a tanári produkció. Köszönet a Zenetanároknak, Czuppon-Bunkóczy Tündének és Kökényné Krafcsik Ibolyának a produkciók szervezéséért, Princzné Bérczi Krisztának, Bádonyi Kinga tanároknak, a gyerekeknek az ajándékok készítéséért, Mindenkinek a szervezésért, segítségért.

Az idei karácsonyi koncertjeink, rendezvényeink mottója  Ady Endre: Karácsony című versének részlete lett: „Nem volna más vallás, nem volna, csak ennyi, imádni az Istent és egymást szeretni”, hiszen az iskolai kis- és nagy közösségünk egymás iránti szeretetből, segítésből példamutatóan zárta az évet, kezdte a karácsonyi időszakot, a mi értékelésünk szerint bizonyosan.

Iskolavezetés

picpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpic