Tahitótfalui Pollack Mihály Általános Iskola és AMI

pollacksuli
  • 2021. Tahitótfalu
  • Kossuth Lajos u. 26.
  • Tel.: 06 26 385 741
  • E-mail: szigetisk@gmail.com
  • Intézményvezető: igazgato@pollackmihalyiskola.hu
Vissza a hírek oldalra

Pályaorientációs nap az alsó tagozaton

 

A kisiskolások általában tudják a választ arra, hogy „Mi leszel, ha nagy leszel?” Ez kamaszkorig még sokat változik. De az biztos, hogy a sok pozitív élmény, környezetük megismerése segíti őket ennek eldöntésében a későbbiek során.

Az elősök filmvetítéssel, beszélgetéssel, rajzolással, sütikészítéssel töltötték el ezt a napot.

A 2.b osztálynak Márton-napi kézműveskedést szerveztek tanítóik.

A 2.a osztály településünkön működő vállalkozásokat látogatott meg. A gyerekek érdeklődő, csillogó tekintetét látva örömmel fogadtak minket mindkét helyszínen.

Köszönet a Micskonyi családnak, hogy bepillantást nyerhettünk munkájukba. Vendégül láttak minket, megmutatták gazdaságukat, állataikat a kecskéket, megnézhettük a fejést, fűszeres kecskesajt golyókat készíthettünk, amit megkóstoltunk, és még a családtagoknak is tudtunk hazavinni belőle.

Köszönjük a Laki Cukrászda tulajdonosának Lakatos Csabának és munkatársainak, hogy bepillantást nyerhettünk a kulisszák mögé. Láttuk, hogyan kenik meg a tortákat, készítik elő és dagasztják a burgonyás pogácsát, megnézhettük a nyújtógép működését, benézhettünk az óriási hűtőkamrába és mosogatóba. Utána alkalom nyílt a helyben sütött finomságok kóstolására is. Még a napsütéses délutánt kihasználva elbicikliztünk Szigetmonostorig és vissza. Nagy élmény volt a gyerekeknek, hogy hazafelé már biciklivilágítással tekertünk.

A negyedik évfolyam Budapestre a Hagyományok Házába látogatott el. Itt tánc- és hangszerbemutatón vettek részt, a nemezelés technikáját ismerhették meg, és rongybabát is varrhattak.

Élményekkel gazdagodva telt el mindenki számára ez a nap.

Szente Ildikó

alsós munkaközösség-vezető

picpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpic