Tahitótfalui Pollack Mihály Általános Iskola és AMI

pollacksuli
  • 2021. Tahitótfalu
  • Kossuth Lajos u. 26.
  • Tel.: 06 26 385 741
  • E-mail: szigetisk@gmail.com
  • Intézményvezető: igazgato@pollackmihalyiskola.hu
Vissza a hírek oldalra

Pályaorientációs nap

galéria 1, 2

Iskolánk először rendezett Pályaorientációs napot, mely az alsósoknak múzeumi, pályaorientációhoz kapcsolható délelőtti tevékenységekkel telt, a felső tagozatosoknak pedig  a legkülönbözőbb szakmák képviselői mutatkoztak be, délután pedig pályaválasztási fórumot tartottunk. A tanulók, tanárok egyaránt nagyon pozitívan értékelték a napot.

A meghívott mesterségek között volt fodrász, autószerelő, erdész, festő, burkoló, csecsemőápoló, villanyszerelő, asztalos, ács és pék. Köszönjük Matz Bélánénak, Szimilkó Sándornak, Juhász Balázsnak, Szabó Attilának, Lánczos Áronnak, Nagy Zitának, Balogh Zoltánnak, Zakar Andrásnak, Barta Istvánnak és Papp Lászlónak, hogy bemutatójukkal a gyerekekhez közelebb hozták a mesterségeket, hiszen sajnálatosan számos olyan van köztük, melyekre évről évre kevesebben jelentkeznek, és alig képeznek szakembert. A magunk szerény módján ezen szerettünk volna változtatni a megjelenő szakemberek segítségével. Hálás szívvel köszönöm mindnyájuknak ezt a tartalmas szép programot, és azt, hogy időt szakítottak az ifjúság nevelésére, tanítására!

 

Délután hat középiskola tisztelte meg iskolánkat és a végzősöket azzal, hogy eljöttek a pályaválasztási fórumunkra, és szülőknek, gyerekeknek a középiskolájukról meséltek, adtak tanácsokat.

Köszönet: a szakgimnáziumoknak-szakközépiskoláknak: a budapesti Varga István Kereskedelmi, Közgazdaságiból Tallár Péternek., a szentendrei Petzelt Józsefből Énekes Ritának és Németh Klára intézményvezetőknek, a váci Király Endréből Varga József tanár úrnak. Köszönjük a gimnáziumok képviselőinek a szíves tájékoztatást: Szikra Petronellának a pomázi Sashegyiből, Molnárné Reskovits Zsuzsa igazgató asszonynak a szentendrei II. Rákócziból és Kerezsi Csaba igazgató úrnak a Móriczból.

Kollégáimmal hisszük, mindent megteszünk azért, hogy diákjaink továbbtanulása eredményes legyen.

 

Zakar Ágnes, intézményvezető

picpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpic pic pic pic