Tahitótfalui Pollack Mihály Általános Iskola és AMI

pollacksuli
  • 2021. Tahitótfalu
  • Kossuth Lajos u. 26.
  • Tel.: 06 26 385 741
  • E-mail: szigetisk@gmail.com
  • Intézményvezető: igazgato@pollackmihalyiskola.hu
Vissza a hírek oldalra

MEDVE MATEK GO!

Negyedikes osztályfőnökként több versenyre készítettem fel diákjaimat. Az eddigi eredmények tükrében nagyon várták az újabb lehetőséget, ami szinte szembejött velünk egy testhez álló verseny képében. Ez volt a Medve Matek Go.

Miért Medve Matek Go?

A feladatok megoldásához több képességet kellett felsorakoztatni. A szabadtéri versenyhez jól kellett tudni tájékozódni, kezelni a térképes telefonos alkalmazást és nem utolsó sorban kiválóan megoldani a matematikai feladványokat. Ezek rendkívül furmányosak voltak.

A szentendrei Postás strandon volt a versenyhelyszín. Szükségünk volt egy internettel rendelkező mobiltelefonra. Ezen tudtunk belépni a kapott kódokkal. 10 virtuális állomás volt. Sikeres belépés esetén kapták meg a gyerekek az első feladatot és a támpontot, amit állomásként meg kellett keresni. Csak itt tudták beírni a korábban megfejtett megoldást. Ha ez a küldetés rendben volt, ekkor jelent meg az újabb feladat és állomás. Természetesen a terepen az állomások változó sorrendben követték egymást, ez nehezítette a 10 feladat megoldását. Az előrehaladás során a helyes megoldásoknak megfelelően Bronz-, Ezüst-, és Aranymedve fokozatot lehetett elérni. Rendkívül változatos, izgalmas verseny volt, aminek tavasszal lesz folytatása. Az őszi fordulóban a 3 csapat közül egy Ezüstmedve és két Aranymedve fokozatot értünk el.
Nagyon várjuk a tavaszi versenyt!

Aranymedve:

Horváth Levente, Ragó Márton, Varga Miklós

Schweighardt Lili, Kolcsár Olivér, Percze Zsombor

Ezüstmedve:

Heincz Balázs, Kiss Hunor, Sziva Soma

Gratulálok nekik!

Viplak Katalin

felkészítő

 

 

 

picpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpic