Tahitótfalui Pollack Mihály Általános Iskola és AMI

pollacksuli
  • 2021. Tahitótfalu
  • Kossuth Lajos u. 26.
  • Tel.: 06 26 385 741
  • E-mail: szigetisk@gmail.com
  • Intézményvezető: igazgato@pollackmihalyiskola.hu
Vissza a hírek oldalra

Zene világnapja Tahitótfalun

 

Október elseje A zene világnapja. 1975-től Yehudi Menuhin hegedűművész kezdeményezésére ünneplik világszerte ezt a fontos alkalmat. Iskolánkban is minden évben koncertekkel, ünnepléssel telik ez a nap.
Idén szeptember 30-án pénteken tartottunk - két helyszínen is - ünnepi koncertet a zene világnapja alkalmából. Délelőtt a nagy iskola aulája telt meg muzsikus és zenehallgató gyermekekkel, ahol előtérben a zongora és a csengettyűszó volt.

Délután a Népház nagytermében gyülekeztek kicsik és nagyok, megtelt kisiskolánk színházterme. Műsorunk nagyon színes repertoárral büszkélkedhetett, elsőként kamarazenei csoportunk Mozart: Varázsfuvolájának ismert részletét, a Bűvös csengettyűt szólaltatta meg csengőkön, majd hegedűszó következett: két népdalt játszott nekünk Ormándlaki Zselyke Níla.

Sipos Liza Szofi két négykezes művet adott elő Gratzl Erika tanárnővel, amit Fucskó-Bekker Balázs gitárjátéka követett.

Varga Miklós 3 zongoradarabbal örvendeztetett meg minket, majd Kiss Hunor Márton Vivaldi muzsikáját játszotta hegedűn. Dénes Manka zongorán Majkapar Tréfásan című művét adta elő, amit tanári műsorszám követett: Gassec: Gavotte darabját Kubusné Verhás Virág fuvolán, Kökényné Krafcsik Ibolya zongorán adták elő.

Koncertünket egy igazán különleges meglepetésszámmal zártuk: Petrovity Sándor tanár úr egy indiai hangszeren: szitáron, Vida Bernadett tanárnő zongorán adtak elő egy Bartók improvizációt.

Büszkén elmondhatjuk, iskolánk igazán méltón ünnepelte a Zene világnapját, köszönjük minden felkészítő tanárnak és muzsikus gyermeknek az előadásokat, felcsendülő darabokat!

„Legyen a zene mindenkié!”

Kökényné Krafcsik Ibolya
AMI intézményegység-vezető

picpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpic