Tahitótfalui Pollack Mihály Általános Iskola és AMI

pollacksuli
  • 2021. Tahitótfalu
  • Kossuth Lajos u. 26.
  • Tel.: 06 26 385 741
  • E-mail: szigetisk@gmail.com
  • Intézményvezető: igazgato@pollackmihalyiskola.hu
Vissza a hírek oldalra

Pollack-gála 2022.

Ha április, akkor Pollack-gála. Idén a hónap 29. napján került sor erre, a nagyon sok diákot, pedagógust és szülőt megmozgató eseményre. A falu számára is fontos eseményt polgármester úr Dr. Sajtos Sándor, Kovács Lóránt fuvolaművész és Zakar Ágnes igazgató asszony nyitotta meg. Helyszínként a színház- illetve koncertteremmé átváltozott sportcsarnok szolgált, okkal, hiszen a nagy létszámú lelkes közönség befogadására csak ez a hatalmas épület volt alkalmas. Óriási szervezőmunka előzte meg az estét: színpad, paravánok szállíttatása, dekoráció, hirdetés, programok összefogása, profin beállított próbarend, próbák hangosítással, feladatok kiosztása és nem beszélve azokról az órákról (nappal és éjszaka) amikor fejben forog ez az egész. Ez az az oldal, amit kevesen látnak. Most következzen az a rész, amit mindenki láthatott, aki jelen volt. Felvonult az iskola apraja-nagyja első osztályostól nyolcadikosig. Tahitótfalutól Szigetmonostorig. Versek, zenék, táncok, film, jelenetek, énekek sodró egymásutánja tette izgalmassá az estét. Akik a dinamikus, mindig változó színpadi előadások mellett vagy közben elmélyülni és lelassulni is tudtak, megnézhették tahitótfalui és szigetmonostori „kis képzőművészeink” alkotásait a paravánokon. A bátor első osztályosok verselése – akik épp csak kinőttek a színpadból J  -éppen annyira megható, mint a rézfúvós versenyt nyert diákunk muzsikálása, a lelkesen táncoló teljes alsó tagozat, az anyák napját ünneplő 2.b osztály, a karácsonyt megidéző 3.b osztály, zongorán, fuvolán,furulyán, gitáron, hegedűn, rézfúvós hangszereken játszó, kendőst és pontozót táncoló növendékeink. A művészeti iskola bemutatkozása mellett idegen nyelvű produkciók is színesítették a programot megmutatva iskolánk másik büszkeségét. A gála 2 záró műsorszámának erejéig a művészeti iskola tanárai is előjöttek a kulisszák mögül. Egy zenekari majd egy énekes számot hallhatott a közönség kollégáink közreműködésével.  Az estet VIII. Henrik: Nincs jobb, mint sok jó barát…kezdetű műve indította el, ami mottója is lehet a gálát létrehozó nagy csapatnak. Mindig vannak reflektorfényben és a kulisszák mögött dolgozó munkatársak, akik közös erőfeszítése teremhet szép gyümölcsöt. Ez a gyümölcs igazán szép lett.       

Tircsi Zsuzsa Alapfokú Művészeti Iskola-Szigetmonostor, művészeti tanár

 

Kedves Szülők, Vendégek, Kollégák!

Hosszú köszönet következik az idei Pollack-gáláért!

Köszönet az Önkormányzatnak, a Hivatal munkatársainak a nagy munkáért, mely a gálát megelőzte. Köszönet Dr. Sajtos Sándor polgármester úrnak, hogy mindig az iskola mellé áll!

Köszönjük a Szülőknek a fellépő Gyerekek támogatását, hogy megtisztelték a gálát. 1.092.000 Ft bevétele lett a büfével, jegyekkel együtt a gála hátterét biztosító Szülői Alapítványnak.

KÉRJÜK támogassák adójuk egy százalékával a Tahitótfalui Általános Iskola Gyermekeiért Alapítványt, adószám: 18681952 - 1 – 13, ezzel  is tudják támogatni az iskolát, Gyerekeinket.

Köszönjük a Szülői Munkaközösség segítségét, Baffia Kriszta, Balogh Panni és Madarász Hajnalka kiemelkedő munkáját!

Különösen sok jegyet vásároltak: 3.b, 5.b, 1.a osztályok, akik ezért ígéretünkhöz híven tortát kaptak, a 6.b és a 2.b osztályok, akik desszertet kaptak ezért.

Köszönöm a kiemelkedően magas támogatást Onucsán-Sipeki Benedek, Bartis Ágnes, Szabó Virág és Zalaváry-Nagy Lelle tanulók szüleinek!

Köszönöm a Lilla virágüzlet, Kinczel Marcell 6.a osztályos tanuló szüleinek a támogatását, és a Brigantik büfé, SárközyLászló 4.a osztályos tanuló családjának kiemelkedő támogatását. Köszönöm Kékesi Márton édesanyjának, Dr. Argyelán Kriszta rádiós műsorvezető, szerkesztőnek, hogy idén is elvállalta az est háziasszonya szerepet, jelenlétével emelte a rendezvény színvonalát.

Köszönöm a Gyerekek csodálatos produkcióit, a gyönyörű kiállításokat, tánc-, zenei-, prózai- produkcióit, és a mögöttük álló kiemelkedő tanári-felkészítő munkát, gyönyörű tanári produkciókat!

Külön köszönet Pukli Gabinak a néptáncprodukciókért, Princzné Bérczi Krisztinának a kiállítások szervezéséért, dekorálásért és nagy köszönet Kökényné Krafcsik Ibolya Alapfokú Művészeti Iskola intézményegység vezetőjének a program szervezésében nyújtott meghatározó szerepéért.

Jövőre folytatjuk!

Zakar Ágnes intézményvezető, szervező

picpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpic