Tahitótfalui Pollack Mihály Általános Iskola és AMI

pollacksuli
  • 2021. Tahitótfalu
  • Kossuth Lajos u. 26.
  • Tel.: 06 26 385 741
  • E-mail: szigetisk@gmail.com
  • Intézményvezető: igazgato@pollackmihalyiskola.hu
Vissza a hírek oldalra

Tankerületi Pedagógiai nap

A Váci Tankerületi Központ minden iskolájában pedagógus továbbképzés zajlott április 25-én.

Iskolánk két pedagógusa is vállalta a tudásátadást más iskolákból érkező kollégáknak.

Nagy Zoltánné Csilla „Rejtvények a tanulásban” előadást, workshopot tartotta meg, ahova a környéken kívül még Galgagyörkről is érkeztek érdeklődők. Jó hangulatú, remek előadást hallhattunk, ahol az előadó, szakértő kolléganőnk a rejtvények nyújtotta lehetőségekről beszélt a hallgatóságnak, segítő feladatokkal látta el őket az előadása végén.

Délután Kissné Dr. Czárán Eszter kolléganőnk a néphagyományok, népművészet jelentőségéről tartott előadástMagyar hagyományunk, szokásaink megélésének jelentősége életünkben”  címmel. Az előadásában kiemelte a 34 fős hallgatóságnak azt, hogy a mindennapi tanításba is be tudjuk építeni népművészetünket, hagyományainkat, kötelességünk ezt a gazdag kincsünket; a magyar hagyományokat, népművészetet átadnunk utódainknak, gyermekeinknek. Az előadást Kiss Hunor 3.b osztályos, térségi népdalverseny aranyérmes tanulónk éneklése és a művészeti iskolánk Szigetmonostorról érkező növendékei által előadott legényes tánc és a közös éneklések tették még színesebbé.

A Küküllőmenti pontozót előadta Demeter Balázs, Gável Ágost, Gável Csongor, Füzesséry Csaba, akiket Füzesséryné Bogár Szilvia és Urbán Márton készítettek fel.

Két kolléganőnk tudását könyv formájában is meg tudja osztani az érdeklődőkkel.

Nagy Zoltánné Csilla többféle gyerekeknek szerkesztett, rejtvényekkel, játékos feladatokkal bővelkedő olvasónaplói a Holnap kiadó gondozásában jelentek meg a nagyobb könyvesláncolatokban kaphatóak, mint Libri, Líra és Bookline. (Misi mókus kalandjai, Mazsola, Mazsola és Tádé, Megint Mazsola)

Kissné Dr. Czárán Eszter „Világnak Virága” című négykötetes kiadványa minden hónapra nyújt ízelítőt a néphagyományok megéléséhez. tájékoztató: www.vilagnakviraga.hu, megrendelhető: e-mail: eszter@kissandor.hu

 

 Előadásaik az iskola honlapján is elérhetőek, melyet szintén ajánlunk minden érdeklődőnek.

http://www.pollackmihalyiskola.hu/hirek

Zakar Ágnes intézményvezető, programszervező

picpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpic pic pic pic