Tahitótfalui Pollack Mihály Általános Iskola és AMI

pollacksuli
  • 2021. Tahitótfalu
  • Kossuth Lajos u. 26.
  • Tel.: 06 26 385 741
  • E-mail: szigetisk@gmail.com
  • Intézményvezető: igazgato@pollackmihalyiskola.hu
Vissza a hírek oldalra

Határtalan Barátság első látásra

Különleges élményben lehetett része a gyerekeknek, de nekünk tanároknak is, amikor március közepén négy amerikai középiskolás diák és két felnőtt kísérőjük néhány napot az iskolánkban töltött. A baptista egyház szervezésének köszönhetően több csoport érkezett a Dunakanyarba, így Tahitótfaluba is egy hatfős baptista csoport. Váradi Antal baptista lelkész kérésének eleget téve, segített az iskola a csoport délelőtti foglalkoztatásában és elszállásolásában.

Sáfár Eszter és Pilz Flóra tanulóink vállalták a csoport 4 tagjának elszállásolását. A családok vendéglátó családként a méltán híres tahitótfalui eperlekvárral okoztak kellemes perceket a kemény munka előtt az amerikai csoportnak.

Ann, Marri, Leslie, Emily, Logan és Thatcher nagy lelkesedéssel vetették bele magukat az iskolai életbe. Egy pillanat alatt meggyőztek mindenkit, hogy kiválóan tudunk angolul, és tartottak bemutatókat, tanítottak éneket, játékokat, illetve spontán beszélgetéseket kezdeményeztek velünk. A nyelvvizsgára, szóbeli felvételire készülő nyolcadikosok különösen élvezték ezeket az alkalmakat. Vicces jelenetek is adódtak, amikor csak úgy dőltünk a nevetéstől. Az 5. B-ben ugyanis magyarórára toppantak be, és miután a mieink kórusban előadták a János vitéz első 12 versszakát, arra kértük a vendégeinket, hogy próbálják felolvasni az első versszakot magyarul…

Ellátogattunk a Faluházba, ahol Béres Gabriellával mutattuk meg az amerikai csoportnak a falutörténeti kiállítást, a faluházban található Magyarország térképe magyarázatra szorult, beszéltünk Nekik a Trianoni békediktátumról, Magyarország tragédiáiról is..

A búcsúzás könnyekkel teli volt.

Elbúcsúztattuk az amerikai barátainkat magyar népdalokkal, moldvai csángó tánccal. Magyar kokárda, tahitótfalui címeres táska, János vitéz rajzok szerepeltek a tőlünk kapott táskában, Princzné Bérczi  Krisztának és a Gyerekeknek köszönhetően♥️

Mi baseball labdát, napszemüvegeket kaptunk tőlük, kisebb ajándékokat és barátságot, nyitottságot.

Lintner Andrea munkaközösségvezető és Zakar Ágnes intézményvezető, a program koordinátorai

picpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpic