Tahitótfalui Pollack Mihály Általános Iskola és AMI

pollacksuli
  • 2021. Tahitótfalu
  • Kossuth Lajos u. 26.
  • Tel.: 06 26 385 741
  • E-mail: szigetisk@gmail.com
Vissza a hírek oldalra

Dunakanyari Ifjú Muzsikusok XI. Kamarazenei Találkozója

http://www.tahitotfalu.hu/portal/pdf/ujsag/17-03.pdf /14. oldal/

https://www.youtube.com/watch?v=W0UFIF62oIU

Tizenegyedjére gyűltek össze a Dunakanyar hét zeneiskolájából a zenét tanuló fiatalok és tanáraik Tahitótfaluban,iskolánk meghívására, hogy megmutassák egymásnak és a közönségnek  a kamarazenében való jártasságukat.

 A rendezvényt Zakar Ágnes Igazgató asszony nyitotta meg, kiemelve a résztvevők nagy létszámát és az érdeklődés mértékét.

Dr. Sajtos Sándor Polgármester Úr köszöntője után a Tankerület Igazgatója Verebélyi Ákos arról beszélt, hogy a zenében ott a lehetőség az örömszerzésre, ami a közönség és a zenész számára egyaránt adott, csak élni kell vele.

A buzdító szavak után kezdetét vette a hangverseny, amelyen a duótól a tíz és még többtagú kamaracsoportokig mutatták be tudásukat a gyerekek.

 Budakalásztól Visegrádig minden iskola a legérdekesebb produkciójával állt ki. A klarinétötöstől a vonószenekaron keresztül a fuvolaegyüttesen át a gitárzenekarig, a szaxofonkvartettől a ritmuszenekarig minden hangszercsoport képviseltette magát. A hangszeres és műfaji sokszínűség  így mutatkozhatott meg,nálunk ritkán hallható élő produkciókban.

A nagy múltú zeneiskolák mellett a mi fiatal zeneiskolánk is tudott versenyképes együttest kiállítani a gitárzenekar és a hegedűsök személyében, Marosi Ági és Gellért Gabi munkáját dicsérve.

Mint a nevéből is következik nem a versengés volt a célja Találkozónak, hanem egymás munkájának megismerése, a kapcsolatok ápolása,  az együttmuzsikálás,amire  a hangverseny végén kerítettünk sort Kökényné Krafcsik Ibolya vezetésével.

A zsűri Bánk Zsuzsa vezetésével értékelte a produkciókat, és különdíjakat adott át a kiemelkedő muzsikusoknak és tanáraiknak.

Nagy boldogság számunkra, hogy a közvetlen reakciók mind a jó hangulatot, az értékes szakmai tapasztalatokat és a meleg vendéglátást emelték ki.

Köszönjük a Polgármester úr támogatását és az önkéntes segítők munkáját.

 

Mákó Miklós

zeneiskolai igazgatóhelyettes

 Köszönjük a támogató segítséget Dr. Sajtos Sándor polgármesternek, a szentendrei Líra és Lant könyvesboltnak, Bodnárné Németh Mariannak a virágdekorációt, Bánk Zsuzsának, Gratzl Erikának, Papp Miklósnénak a zsűrizést! Külön köszönet a Tahitótfalui Általános Iskola Gyermekeiért Alapítványnak, Bándiné Tasnádi Ágnes és Csereklyéné Szente Ildikónak valamint Csörgi Eszternek a büfét.
Nagy öröm, hogy a Dunakanyarban ilyen sok lelkes fiatal zenész van, akik szeretnek muzsikálni. A legfőbb köszönet a zenetanárokat illeti!
Köszönöm Mákó Miklós igazgatóhelyettes, Kökényné KrafcsikIbolya munkaközösség-vezető és Marosi Ágnes szervezésben nyújtott munkáját!

Zakar Ágnes, intézményvezető

picpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpic pic pic pic