Tahitótfalui Pollack Mihály Általános Iskola és AMI

pollacksuli
  • 2021. Tahitótfalu
  • Kossuth Lajos u. 26.
  • Tel.: 06 26 385 741
  • E-mail: szigetisk@gmail.com
Vissza a hírek oldalra

A Tahitótfalui Pollack Mihály Általános Iskola ás Alapfokú Művészeti Iskola adventi beszámolója

Galéria

Az adventi, karácsonyvárás alkalmából minden hétvégén rendezett iskolánk koncertet a falu érdeklődő közönségének. Advent első vasárnapján a református templomban csendültek fel karácsonyi dallamok zeneiskolásaink előadásában. Advent második vasárnapján a TETA és az Önkormányzat szervezésében lezajlott Tahitótfalu ifjú tehetségeinek kiállítás-megnyitója nagy érdeklődésnek örvendő program volt, ahol a gyerekek rajz-, művészeti tehetsége mutatkozott meg, melynek rendezéséért köszönet Kerekes Klára tanárnőnek. A kiállítás-megnyitót követően Kökényné Krafcsik Ibolya és Gellért Gabriella zeneiskolai tanárok koncertje következett a katolikus templomban.A harmadik gyertyagyújtás alkalmával december 9-én a Zeneiskola adventi koncertje telt ház előtt zajlott a Népházban, "még a csilláron is lógtak", ahogy mondani szokás. Német dalokkal tudtuk színesíteni az adventi hangulatot Kerekes Klára és Sziváné Bergmann Henrietta tanárnők német csoportjainak köszönhetően. Nagy sikert arattak a különböző tanszakok előadásai, majd a zeneiskolai tanárok meglepetésdala következett Orosz Attila, Kürtösi Zsolt és Krafcsik Ibolya előadásában Leonard Kohen dalát hallhattuk, melynek népszerű "Halleluja" refrénjét száznál több torok harsogta együtt az előadókkal.  

Advent utolsó hetében pedig az iskolai karácsonyi ünnepélyt a 3.a osztály előadása és a Zenetanárok alkalmi koncertje tette felejthetetlenné. Köszönet Balogh Zsolt tanítónak és Pintérné Lehoczky Dollinak a gyönyörű műsorért, valamint azért, hogy a konyhai dolgozóknak és a polgármesteri hivatal munkatársainak is ki tudtuk fejezni az előadással karácsonyi jókívánságainkat és köszönetünket az iskoláért végzett éves munkájukért. 

A téli szünetben két termünk PVC burkolata megújult, valamint az épület elavult 15 armatúrájának cseréje is előkészítették azzal, hogy az önkormányzat megvásárolta az új lámpákat, várhatóan a tavaszi szünetben fogják felszerelni. Köszönet a polgármesteri hivatal dolgozóinak, dr. Sajtos Sándor polgármester úrnak az iskola állandó segítéséért, támogatásáért! Külön köszönöm az iskola körülményeinek javítása érdekében kifejtett áldozatos munkáját Patai Zsuzsának, Bozóki Sándornénak és Marton Jánosné Icának, akik nélkül nem tartanánk itt!

Zakar Ágnes, iskolaigazgató

picpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpic pic pic pic