Tahitótfalui Pollack Mihály Általános Iskola és AMI

pollacksuli
  • 2021. Tahitótfalu
  • Kossuth Lajos u. 26.
  • Tel.: 06 26 385 741
  • E-mail: szigetisk@gmail.com
  • Intézményvezető: igazgato@pollackmihalyiskola.hu
Vissza a hírek oldalra

Zene világnapja

Az idei tanévben rendhagyó módon ünnepeltük meg a Zene Világnapját október 1-én az iskolánkban, Kubusné Verhás Virág és Kökényné Krafcsik Ibolya szervezésében. A délelőtt folyamán minden óraközi szünetben az aulában felcsendülő klasszikus zene hangjaira jöttek ki a diákok és a pedagógusok a tanteremből, jókedvűen. Az aulában felállított paravánon zenével kapcsolatos kérdésekre válaszolhattak és kipróbálhatták azt is, milyen érzés karmesterként vezényelni. A gyerekek nagyon élvezték a programot és a tanárok is szívesen részt vettek benne.

 Délután hangszerbemutató hangversenyt hallgathattak meg az alsós gyerekek a Népházban, Mákó Miklós igazgatóhelyettes vezetésével kis ismeretterjesztő koncertet tartottunk az alsós gyerekeknek. Az interaktív előadás témája a zene és a hangszerek kialakulása volt, miután ezeket a hangszereket iskolánk tanulói meg is szólaltatták.

Megismerkedhettek a gitárral, Gergelyi Viktória játékán keresztül, a furulyával, Kovacsics Luca előadásában, a fuvolával, amin Fábián Emma játszott, a hegedűvel, amin Jókai Anna és Kiss Hunor adott elő egy duót, a zongorán való játékot pedig Varga Miklós mutatta meg a gyereknek. A koncert szintén interaktív volt, amit nagyon élveztek a gyerekek. Köszönjük a felkészítőtanárok munkáját!

 

Szigetmonostoron is rendhagyó módon ünnepeltük a zene világnapját, a gyermekeknek meglepetés zenéléssel készültek művész tanáraink. 

Szeptember 30-án a szigetmonostori iskola aulájában a nagy szünetben muzsikaszó fogadta a gyermekeket, közismereti kollégákat.

A baptista gyülekezettől kapott pianínót felavattuk, első műsorszámként  az új hangszeren Oravecz György Rossini: Tarantella Napoletana művét adta elő, majd Iványi Gáspár tanár úr Matteo Carcassi: a-moll etűdjét játszotta gitáron, végül közös muzsikát hallhattunk: Piazzola: Libertangóját adták elő tanáraink, a gyermekek taps kíséretével együtt. Jó volt látni a csillogó arcokat, jókedvű diákokat, kollégákat. Köszönjük a résztvevő tanárok közreműködését!

 

 

Mindannyian mosolygós élményekkel gazdagodtunk, mert a zene mindenkié... 

 

Kubusné Verhás Virág, Kökényné Krafcsik Ibolya  és Mákó Miklós művésztanárok

picpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpic