Tahitótfalui Pollack Mihály Általános Iskola és AMI

pollacksuli
  • 2021. Tahitótfalu
  • Kossuth Lajos u. 26.
  • Tel.: 06 26 385 741
  • E-mail: szigetisk@gmail.com
  • Intézményvezető: igazgato@pollackmihalyiskola.hu
Vissza a hírek oldalra

Rendhagyó tanévnyitó ünnepély

Tanévnyitó beszéd


Az utóbbi két évben a világjárvány miatt kénytelenek voltunk hozzászokni a rendhagyó dolgokhoz, az állandó változáshoz. A járványügyi helyzet enyhülésével a 2021-22. tanév megnyitásához csodás tanévnyitó ünnepélyt tervezett a tahitótfalui iskola,  a gyerekek versekkel, zenei produkciókkal, óvodabúcsúztató műsorral készültek.
Ezúttal az időjárás kényszerített bennünket újratervezésre - viharközeli állapot, bár az időkép néhány órával korábban még nem jósolt esőt, mégis az augusztus 31-i délutáni tanévnyitó ünnepély kezdetére az első esőcseppek megjelentek, a berendezett udvar felett pedig koromfekete felhők.
A tanévnyitó ünnepélyt az aulában az elsősöknek és szüleiknek megtartottuk, a többi osztály a termében osztályfőnökével, tanítójával nyitotta meg a tanévet.
Mindenkinek le kellett mondani valamiről, kinek a begyakorolt produkció előadásáról, kinek a felkészítő, előkészítő munkája esett sutba, kinek a zenei produkciója nem tudott megvalósulni, kinek az hiúsult meg, hogy iskolát kezdő gyermekében gyönyörködjön a csodásan berendezett tágas udvaron.  
Ami számomra, intézményvezető számára a zavart helyzetben mégis nagyszerű volt,  az az volt, hogy a 357 tanuló, közel ennyi vagy több szülő, 58 iskolai munkatárs nem esett kétségbe, nem méltatlankodott az előállt helyzeten, hanem mindenki tette a dolgát: a hangosítás az aulába került, az aranykapu, amin az első osztályosok egyenként vonulnak át, bekerült az udvarról az iskolába, a szülők elfoglalták új helyüket a szűkösebb környezetben, a szereplők az újratervezett műsorban változott körülmények között adták elő produkciójukat, a kis elsősök, a főszereplők, pedig hősiesen, kedvesen tettek eleget a feladatuknak.
Nekem ez az újratervezett ünnepély az összetartozás élményét adta meg, sokat beszéltem volna az új tanulók szüleinek az iskolai közösségünkről, de mindenki élőben tapasztalhatta meg, hogy milyen összetartó a tahitótfalui iskola közössége, és ebbe a közösségbe beletartoznak a községvezetők, szülők, diákok, pedagógusok, iskolai dolgozók és persze a tanulók is!
Köszönjük Dr. Sajtos Sándor polgármester kedves szavait, az önkormányzat és kollégáink,  Bándi József, Seres Sándorné, Marton Jánosné, Grexa Ilona, Princzné Bérczi Krisztina kollégáink előkészítő, iskolaszépítő munkáját!
Köszönet a 6. évfolyamnak a műsorért, felkészítő tanároknak: Sziváné Bergmann Henriett, Fábián Csaba, Kubusné Verhás Virág, Rebe Attila, Gratzl Erika, Kökényné Krafcsik Ibolya munkájáért, Szecsei Lászlónak a hangosításért, Kollégáknak a tanévet előkészítő munkájukért!

Beszédem utolsó gondolatával szeretnék sikeres 2021-22. tanévet kívánni lehetőleg iskolai keretek között megtartandó 181 tanítási nappal, sok programmal, ünnepéllyel, kirándulással és tanulással minden iskolai tanulónak, szüleiknek, kollégáimnak:
Prof Kásler Miklós a 2021-ben kinevezett intézményvezetők Pesti Vigadóban rendezett ünnepélyén a gyerekek szeretete mellett a híres bencés mondással kívánt nekünk jó munkát, sikeres 5 évet az iskolavezetéshez: „Ora et Labora” – "Imádkozzál és dolgozzál". Ezt kívánom én is mindnyájunknak.
Köszönöm Mindenkinek ezt a rendhagyó tanévnyitó ünnepélyt!


     Zakar Ágnes a Tahitótfalui Pollack Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola újabb 5 évre meghosszabbított intézményvezetője

picpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpic