Tahitótfalui Pollack Mihály Általános Iskola és AMI

pollacksuli
  • 2021. Tahitótfalu
  • Kossuth Lajos u. 26.
  • Tel.: 06 26 385 741
  • E-mail: szigetisk@gmail.com
  • Intézményvezető: igazgato@pollackmihalyiskola.hu
Vissza a hírek oldalra

Tanévzáró ünnepély

 

Tanévzáró gondolatok - részletek

 „A Tanulás nem felkészülés az életre, a tanulás maga az élet” mondta Wesselényi Miklós, reformkori politikus, most mégis örülünk a hosszú 179 tanítási nap után következő közel tíz hetes ránk váró vakációnak, pihenésnek. Valljuk be, nincs olyan ma köztünk, aki ne várta volna ezt a pillanatot!

Iskolánk az eddigi szokásos tartalmas, szép tanévekhez képest nagyon nehéz tanévet/tanéveket zár ma, hiszen a járvány felborította az életünket, iskolait, otthonit egyaránt, a tavalyi tanév végén nem is volt tanévzáró ünnepély, nem köszönhettünk el egymástól a tavalyi 2019-20. tanév végén.

Fontos változások zajlottak iskolánk/iskoláink életében. 2021. szeptember 1-jével államtitkári döntéssel összevonták a szigetmonostori és tahitótfalui művészeti iskolát, így a szentendrei-szigeti művészeti iskola a kettő, tahitótfalui és szigetmonostori telephellyel immár 300 feletti növendékre bővült. 18 művészeti tanár tanít, 11 főállásban, heten részmunkaidőben a művészeti iskolában óraadóként vagy az általános iskolai tanórái mellett (13 pedagógus státuszon). Tahitótfalun, Szigetmonostoron, Pócsmegyeren  klasszikus zenei hangszereken, valamint népihangszeren tanulnak a diákok, ezen kívül néptánc, tűzzománc szakokra is lehet járni a szigetmonostori művészeti iskolában. Ebben az összevonásban lehetőséget látunk, amit szeretnénk kihasználni, a Szentendrei-sziget művészeti életét fellendíteni.

Szükség van a szentendrei-szigeti művészeti iskolára, látható a jelentkező növendékek számából is, 341 növendék jelentkezett a művészeti iskola telephelyeire, 40-nel több, mint tavaly.

Tervünk – művészeti/zenei tábor szervezése, egy szigeti zenekar gondolata is megfogalmazódott, és folytatjuk a zenei találkozók a Dunakanyari Ifjú Muzsikusok Kamarazenei Találkozóját, tűzzománc kiállítások szervezését is.

A másik fontos változás egy leendő iskolaépítés/iskolabővítés. A Magyar Közlönyben 2021. februárban jelent meg, hogy az a jelentős állami iskolaépítési-iskolabővítési terveknek, melyek 16 iskolával a közeljövőben fognak megvalósulni, iskolánkat is jelentősen érinti majd. Erről több cikket, hírt olvashatnak. Várjuk az iskolaépítést, fejlődésünket.

Köszönet a Váci Tankerületi Központnak, aki az idei tanévben is támogatta, segítette az iskolát sokféle eszközzel: iskolabútorokkal, taneszközökkel, jutalomkönyvekkel. A Kodály-program folytatódott hangszerállományunk gyarapodott: Yamaha pianínó, 2 gitár és kották, 4 gitár, 4 kürt érkeztek.

Köszönjük „A Tahitótfalui Általános Iskola Gyermekeiért" alapítvány sok szervezési és anyagi támogatását, melyet tanulóinknak, eszközállomány fejlesztésének nyújtottak. A sikeres angol alapfokú nyelvvizsgás diákot anyagilag támogatták.

Iskolánk fejlődésében mérhetetlenül sokat segítettek a szigeti önkormányzatok, köszönjük Tahitótfalu Önkormányzata,  dr. Sajtos Sándor Polgármester úr támogatását; Szigetmonostor és Pócsmegyer önkormányzata, polgármesterei, Molnár Zsolt és Németh Miklós jelentős összeggel támogatják minden tanévben, így idén is a művészeti iskolai növendékek képzését. Köszönjük ezt a támogatást a művészeti iskolai tanulók nevében.

Az iskola dolga, hogy megtaníttassa velünk, hogyan kell tanulni, hogy felkeltse a tudás iránti étvágyunkat, hogy megtanítson bennünket a jól végzett munka örömére és az alkotás izgalmára, hogy megtanítson szeretni, amit csinálunk, és hogy segítsen megtalálni azt, amit szeretünk csinálni.

Szent-Györgyi Albert gondolatai mentén szeretnénk haladni mi is a ránk bízott gyermekek oktatása, nevelése terén.

Kísérjék figyelemmel az iskolai eseményeket, kiváló versenyeredményeinket, projektnapjainkat a honlapunkon és a Tahitótfalui községi újság oldalain valamint a Danubia TV-nek köszönhetően a tv adásokban.

https://www.youtube.com/watch?v=juCA856P1Vk&t=2921s

Büszkék vagyunk a 83 kitűnő tanulónkra! Büszkék vagyunk a tahitótfalui iskola eredményeire!

Találkozunk augusztus 31-én 18.00-kor a tanévnyitó ünnepélyünkön.

Addig szép nyarat, hasznos, kellemes feltöltődést kívánunk!

Zakar Ágnes intézményvezető tanévzáró beszédének részletei

picpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpic