Tahitótfalui Pollack Mihály Általános Iskola és AMI

pollacksuli
  • 2021. Tahitótfalu
  • Kossuth Lajos u. 26.
  • Tel.: 06 26 385 741
  • E-mail: szigetisk@gmail.com
Vissza a hírek oldalra

Sikeres iskolakezdés

Szeretnék beszámolni Önöknek a Tahitótfalui Pollack Mihály Általános Iskolában és Alapfokú Művészeti Iskolában július óta megvalósult fejlesztésekről, és köszönetemet szeretném kifejezni mindazoknak, akik a segítségünkre voltak a sikeres tanévkezdés megvalósulásában.

Javítások, felújítások terén tantermek kifestése, az aula rendezése, táblák festése, asztalos munkák, a projektor beszerelése, az udvaron javítási munkák, padok-, burkolat-, ereszcsatorna javítása,  homlokzatfestés, falrepedések javítása, vizesblokkok felújítása, ablakjavítások, ajtójavítások, riasztórendszer-, fűtés felülvizsgálata, kertrendezés, és sok más felújítási, javítási munkák zajlottak. KÖSZÖNET az Önkormányzatnak, Szabados-Molnár István, falugondoknak, Kolek Zsoltnak, Patay Zsuzsának, Csorba Andrásnak és a festőknek, az asztalos munkákért Vass Norbertnek és Máténak, a lakatos munkákért Sárkány Ferencnek, Budai Ferenc villanyszerelő munkáját.

Tiszta, rendezett iskola várta diákjainkat, Percze Attilánénak (Áginak), Marton Jánosnénak (Icának), Bozóki Sándornénak (Terinek) és Csörgi Esztinekköszönhetően!

A szervezésben köszönöm Bándiné Tasnádi Ágnes iskolatitkár és Bándi Gergely közfoglalkoztatott hathatós segítségét!

Iskolánknak megszületett az új honlapja, melyen az információkat folyamatosan töltjük fel, Stump Péternek és Vaczó Zoltánnak köszönhetően! Köszönet G Szalai Istvánnak a rendszergazda szerep betöltéséért, csengőrendszerünk beállításáért! Egy termünkben már projektoros órák is tarthatóak, az informatikai eszközök éstaneszköz-állományunk fejlesztése az idei rendezvények, támogatások fő célkitűzése intézményünkben. E téren is történt előrelépés már, és várhatóan az Alapítvány és a DÖK támogatásával újabb projektoros termeink lesznek felszerelve a közeljövőben.

Köszönöm Kollégáimnak a tanév kezdéséért kifejtett munkáját! A Zeneiskola nélkülözhetetlen segítségét, feladatokhoz való pozitív hozzáállását!

Iskolánk és Zeneiskolánk tanulóinak a száma is július óta növekedett (277 főre és 139 főre). Köszönjük a Szülők iskolánk iránti bizalmát, iskolánk felé nyújtott pozitív, segítőkész hozzáállását!

A tanévnyitó napján iskolánkba ellátogatott Verebélyi Ákos, az iskola fenntartásáért felelős Váci tankerület igazgatója. Iskolánk nevelő-testületének elmondta az idei tanévben a köznevelési rendszerben várható legfontosabb változásokat, és azt a jó hírt, hogy az iskola egy hordozható zongorával lesz gazdagabb a közeljövőben, és a KLIK támogatásával mikrofont és erősítőt is tudtunk vásárolni.

Az új étkező használatba vétele mérföldkő az iskola életében, mindnyájunk életét teszi könnyebbé, komfortosabbá, a gyerekek nagy örömmel járnak át ebédelni szeptember közepe óta az új ebédlőbe.

Az iskola nevében köszönjük az Önkormányzat mellett a Faluház és a Faluújság támogatását, elsősorban Béres Gabi és Almássy Csaba segítségét, valamint a Danubia Tv hírközlését évnyitó ünnepélyünkről valamint a többi térségi média támogatását is!

S végül, de nem utolsó sorban szeretném megköszönni három embernek a tanévkezdéshez nyújtott nélkülözhetetlen segítségét!

Dr. Sajtos Sándor, Polgármesternek, aki minden iskolát érintő javítási, felújítási munkában mellénk állt, támogatta az iskolát, most és korábban is, segítette a honlap megszületését, nyitott problémáink megoldása iránt, folyamatosan segíti az iskola fejlődését!

Fónagy Gáborné, tanárnő az órarend készítésében nyújtott segítségéért, iskolánk támogatásáért, köszönjük, hogy első szóra mellénk állt, amikor segítségére, tapasztalatára volt szükségünk!

Matus Klára, igazgatóhelyettesem, jobb kezem, az iskola ügyeinek legfőbb előrevivője évek óta, azévkezdéshez nyújtott tudása, segítsége most is nélkülözhetetlen volt!

Követhetik iskolánk életének főbb eseményeit, tájékozódhatnak Tahitótfalu gyermekeinek iskolai életéről a www.pollackmihalyiskola.hu honlapon.

Zakar Ágnes, intézményvezető

 

picpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpic pic pic pic