Tahitótfalui Pollack Mihály Általános Iskola és AMI

pollacksuli
  • 2021. Tahitótfalu
  • Kossuth Lajos u. 26.
  • Tel.: 06 26 385 741
  • E-mail: szigetisk@gmail.com
  • Intézményvezető: igazgato@pollackmihalyiskola.hu
Vissza a hírek oldalra

Minden jó, ha jó a vége

   A szokásosnál később került sor a nyelvvizsgákra az idén. A megszokott áprilisi vizsgaidőszak helyett május első hetében mentek el diákjaink az ELTE Origó Nyelvi Centrumba, hogy számot adjanak a tudásukról. Fehér Napsugár, Gergely Janka, Kovács Fanni, Madarász Réka, Nagy Károly, Petkó Lili, Szimilkó Roland és Tiszai Janka nagy elánnal készült erre a megmérettetésre. Még a vírushelyzet miatti 2 hónapos online oktatás sem tudta eltántorítani ezt a nyolc lelkes fiatalt, hogy amit elkezdtek, azt befejezzék. Az írásbeli vizsga három szövegértési/nyelvtani feladatból állt, valamint két írásbeli munkát kellett elkészíteni 90 perc alatt. A szóbeli vizsgán négy feladat állt előttük, és elmondható, hogy ez volt a vizsga igazán stresszes része! Nem csupán azt bizonyították ezzel, hogy képesek áldozatot hozni terveik megvalósulása érdekében, hanem azt is, hogy tudatosan készülnek a jövőre.

   Ezúton is gratulálunk a teljesítményükhöz, és szeretnénk megköszönni szüleik és az iskolavezetés támogatását, valamint az iskola alapítványának a vizsgadíj kifizetésében nyújtott segítségét.

   Végül lássuk, hogyan értékelik a gyerekek az átélt élményeket.

Lintner Andrea, szaktanár

   Az angol nyelvre a világon szinte mindenhol szükség van. Bárhová megy az ember, ha szeretne valamit, akkor meg kell szólalni, hiszen a mutogatás és a fordító nem válik be egy idő után. Az ember nyelvtudás nélkül értékes barátságokat és munkákat veszíthet el. A különleges járványhelyzet miatt sokat gondolkoztam… vajon érdemes-e vállalni? A döntésem az igenre esett, és a csoporttársaimmal együtt az egész egy nagy kaland volt. Nagyon örülök, hogy belevágtam és megcsináltam!

Fehér Napsugár

   Azért akartam letenni a nyelvvizsgát, mert kíváncsi voltam, hogy milyen lesz jövőre a középfokú vizsga. Bizonyítékot akartam, hogy nem vagyok gyenge angolból. Örülök, hogy elmehettem a többiekkel. Jó volt kimozdulni otthonról! Remélem, hogy az angollal tudok kezdeni majd valamit a jövőben. Választott szakirányom a logisztika egy váci technikumban.

Gergely Janka

   A felkészülés kemény munka volt, de megérte! Az egész vizsgát nagyon élvezetesnek találtam, közösen izgultunk és szorítottunk egymásért. Felfedeztük az ELTE egyetemét, beülhettünk egy igazi előadóterembe. A sikeres szóbeli vizsgát pedig egy finom étkezéssel ünnepeltük.

Kovács Fanni

   Úgy gondolom, hogy ez a vizsga egy 14 éves gyereknek egy hatalmas lehetőség és tapasztalat. Nagy dolog ilyen fiatalon nyelvvizsgázni! Nyolcan együtt indultunk el megmérettetni magunkat, és szurkoltunk egymásnak. Ősszel kezdtük el a felkészülést, hogy sikeres eredmények szülessenek. Nem volt könnyű, de megérte!

Madarász Réka

   Eldöntöttem, hogy leteszem az alapfokú nyelvvizsgát, ezért magabiztosan vágtam bele. Tudtam, hogy nehéz lesz és sok munkával jár majd, de ha sikerül, micsoda öröm az! A vizsga alatt nagyon izgultam, mert éreztem, hogy nagy nyomás van rajtam. Azonban végig az volt a fejemben, hogy sikerülni fog, és meg tudom csinálni. Csodálatos volt az egyetem, ahol az írásbelit írtuk. Olyan érzés volt, mintha külföldön lennék.

Petkó Lili

   Azért vágtam bele, mert éreztem, hogy jó vagyok angolból, és jók az esélyeim, hogy sikerülni fog. Jót tett az önbizalmamnak, hogy a szóbeli jól ment. Olyat is megtanultam, hogy amennyiben keményen dolgozol, annak meglesz az eredménye.  Ezért nem is idegeskedtem, magabiztos voltam.

Nagy Károly

   Nekem ez a vizsga sokat jelent. Választott szakmám, az autóvillamosság, ezért fontos, hogy akár angol szakmai anyagokat is tudjak értelmezni. Angolul jól beszélni nekem azt is jelenti, hogy a külföldieknek tudjak segíteni. Örülök, hogy sikerült, jó befejezése ez az általános iskolának. A szüleim is nagyon elégedettek.

Szimilkó Roland

   A jövő tanévtől angol tagozatos gimnáziumi osztályban fogok tanulni, ezért jó lehetőségnek tartom az alapfokú nyelvvizsgát. A szóbeli vizsgán eléggé izgultam, de bíztam abban, hogy a tanultakat tudom majd alkalmazni. Összességében minden ment!

Tiszai Janka 

  

picpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpic