Tahitótfalui Pollack Mihály Általános Iskola és AMI

pollacksuli
  • 2021. Tahitótfalu
  • Kossuth Lajos u. 26.
  • Tel.: 06 26 385 741
  • E-mail: szigetisk@gmail.com
  • Intézményvezető: igazgato@pollackmihalyiskola.hu
Vissza a hírek oldalra

Sulisárkány sikerek

Tavalyi évben sajnos minden versenyünk elmaradt. Idén bár nagyon rövid idő állt rendelkezésre, mégis megrendeztek több versenyt és az országos döntőt is.

A területi régiós válogató versenyen Vácon vettünk részt, mivel az Omszki-tavon szokásos versenyt nem rendezték meg. Négy csapattal vettünk részt az 5-6. osztályos kategóriában. Nyolcadikosaink itt nem tudtak indulni, mivel nekik már kirándulás volt tervezve erre a napra. Ők címvédőként indulási joggal rendelkeztek az országos bajnokságra. Tiz fős hajókban versenyeztek diákjaink. Izgalmas futamokat láthattunk és nagy szurkoló tábor kísérte el a csapatot szülők részéről.

Vácon első és második hely mellett egy negyedik és ötödik helyet szereztünk meg.  Ezzel indulási jogot szereztünk az országos bajnokságra.

Az országos bajnokságot Tiszaújvárosban rendezték meg a város központjában egy szép park közepén egy kis tavon. Négy csapattal utaztunk, egy nyolcadikos és három ötödikes egységgel. Erős ellenfelek és nehéz pályák vártak a versenyzőkre. Először a nyolcadikosok futamait rendezték meg. A selejtező futamok alapján a döntőbe kerültünk. Dunavarsány csapata volt az ellenfél, akiket nagyon szoros versenyben Süsü csapatunk legyőzött. Ezzel újra országos bajnoki címet szereztünk megvédve két évvel ezelőtti címünket.

Ötödikeseink is nagyon ügyesek voltak, szoros, izgalmas futamokat láthattunk. Pár másodperccel maradtunk le a dobogóról. Nagyon szép helytállással egy negyedik, egy ötödik és egy kilencedik helyet nyertek.

A verseny közben és az eredményhirdetés során is sokszor elhangzott a Pollack Mihály iskola és Tahitótfalu neve. Ezzel újra öregbítettük a hírnevünket.

Gratulálunk nekik! Jövő tanévben folytatjuk!

Támogatóink segítségét nagyon köszönjük! Csapatunkat támogatta az iskola alapítványa, az Szigeti Sárkányok Egyesület, Schubert Mihály buszos vállalkozó, valamint több szülő. A gyerekek csapatpólójának az elkészítését az Onucsán-Sipeki család támogatta és az Osztálypóló.hu csapata két nap alatt elkészítette.

További támogatóink:

Papp László és a Tetőtár Kft., akik a nyolcadikos csapat pólóit finanszírozták.

Csereklye Ferenc és a Cserker Kft., Trybek Balázs, Szimilkó Sándor, Bartis Lóránd, Csizmadi Csaba és a Vasis Kft., Bakay-Szép Lenke.

Köszönjük a sok támogatást, ezek nélkül a szép sikerek nem valósulhattak volna meg! Gyerekeink a szép, kiemelkedő sikerekkel hálálták meg a támogatást!

 

Fábián Csaba

   

picpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpic