Tahitótfalui Pollack Mihály Általános Iskola és AMI

pollacksuli
  • 2021. Tahitótfalu
  • Kossuth Lajos u. 26.
  • Tel.: 06 26 385 741
  • E-mail: szigetisk@gmail.com
Vissza a hírek oldalra

Nyári tábor a szabadidő parkban

Idén is jó hangulatban telt az a két hét, amit a szabadidőparkban töltöttünk el a gyerekekkel. A Tegyünk Együtt Tahitótfaluért Alapítvány és az Önkormányzat szervezésében megvalósult program több mint 15 éve rendszeresen megrendezésre kerül a nyári szünet néhány hetében. Köszönjük Zakar Ágnes iskolaigazgató asszonynak és kollégáinak, hogy naponta egy pedagógussal segítették a gyermekek felügyelését. A térségünkben élő és alkotó kézműves mesterek által vezetett színvonalas foglalkozások sok ügyes, érdeklődő és lelkes gyermeket vonzott programunkra, akik kitartottak a 40 fokban és a szélviharban is, csak elkészíthessék kincseiket. Köszönjük Princzné Bérczi Krisztinának, Kerekes Pálmának, Sasvári Verának, Szántó Tündének és Szántó Sándornak,Szabó Zsókának, Nagyné Erzsi néninek és Telkes Henninek, hogy türelemmel és lelkesítően tanítgatták kicsinyeinket mesterségük fortélyaira.

A két hét élményeit egy tanár szemével Futó Józsefné Andi néni foglalta össze, akinek külön köszönjük, hogy minden nap önként tevékenyen kivette részét a „tábori élet”-ből.

Béres Gabriella

Július második felében  ismét -hűen a hagyományokhoz-  megrendezésre került az ingyenes félnapos nyári tábor tótfalu módra.
A sok éve Rainer Gabi nénivel indult gyerekeket összefogó programot pár éve Béres Gabi vette kézbe. Minden napra ötletekkel teli kézműves foglakozásokat tartó lelkes felnőtteket hívott, akik nagy szeretettel és türelemmel adták át tudásukat a falu gyerekeinek.
Itt azonnal helyesbítenem kell....ugyanis szép számmal jelentek meg itt nyaraló családok csemetéi is,másik iskolába járók, ovisok, és a mi diákjaink. Örömmel láttuk a jócskán felsős diákokat kisebb testvéreiket "gardírozva", még arra is akadt példa, hogy ők is beüljenek "bütykölni", ahogy Gabi néni mondja.
A két hét alatt napi szinten dolgoztunk papírral, gyönggyel, volt lehetőség kerámiákat formázni fazekas korongon (edénykék) vagy kézzel (különféle plasztikák), vagy agyagtáblácskákat tervezni, de lehetett varrni is, helyes kis zokni baglyok, tűpárna kalapkák  születtek! Készültek festett gipszformák, hűtőmágnesek, termésképek, papírsárkányok, diócsörgők, mézeskalácsok termésekkel díszítve, repülő papírbomba. A felsorolás persze nem teljes.
A gyerekek munkáit, aktivitását naponta értékelte a tábor vezetősége, pontozta, majd minden nap a várva várt díjosztás alkalmával biztatta további munkára.
Vendégeink voltak a tűzoltók, és működött a "vízágyú" is a srácok nagy örömére! Eljött Fábián Csaba bácsi, aki lovaskocsival utaztatta körbe a faluban a gyereksereget. A Vaczó lányok ugrókötéllel és különféle mozgásos -játékos feladatokkal, míg Judit a zumbával indította be reggelente a még álmos népet.
Első héten bográcsban főztünk paprikás krumplit, második héten kemencében sült kenyérlángossal zártuk a programot. Minden nap hagymás (vagy anélküli) zsíros,kolbászos  és lekváros kenyérrel, üdítőkkel, gyümölccsel, zöldségekkel kínáltuk a gyerekeket!
Ebben az évben nagy megelégedésünkre sok felnőtt segítő is akadt a gyerekeket kísérő szülők (apák-anyák vegyesen!!) és nagyszülők (szintén vegyesen!!) személyében. Segítettek a foglalkozásokban,  és a remekművek elkészítésében. Köszönet illeti régebben végzett diákjainkat, akik szintén kivették részüket és szívesen segítettek a kisebbeknek a délelőtti "svédasztal" elkészítésében, a vízibombák töltésében, és egyáltalán ott voltak, ahol épp hiányzott pár segítő kéz. Köszönjük a szülők hozzájárulásait, ki gyümölccsel, zöldséggel, zsírral, lekvárral támogatta ezt a néhány napot. Polgármesterünktől egy láda finom körtét kaptunk, amit gyorsan szétkapkodtak a gyerekek.
Szívesen töltöttük el a délelőttöket az iskola lelkes, segítőkész pedagógusaival, akik szabadságuk ideje alatt jöttek közénk. Nagyon jó érzés volt, hogy az iskola vezetői is kivették részüket, eljöttek a gyerekekhez. Végül külön köszönet jár a szervezésért és lebonyolításért a TETA tagjainak, akik minden nap képviseltették magukat,  a Polgármesteri Hivatallal karöltve fedezték a költségeket, és Béres Gabinak, aki összefogta a két hét eseményeit.
Összességében remek időt töltöttünk el együtt!! Azt hiszem, zárszónak megfelel a "jövőre újra itt Veletek"!!

Futó Józsefné
táboroztató tanár, „tábori konyhafelelős”

picpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpic pic pic pic