Tahitótfalui Pollack Mihály Általános Iskola és AMI

pollacksuli
  • 2021. Tahitótfalu
  • Kossuth Lajos u. 26.
  • Tel.: 06 26 385 741
  • E-mail: szigetisk@gmail.com
  • Intézményvezető: igazgato@pollackmihalyiskola.hu
Vissza a hírek oldalra

Egészségnevelés az iskolában

Az Egészségfejlesztési Iroda (EFI) segítségével, elküldött anyagai felhasználásával rendeztük meg idén az Egészségnevelési napot az iskolában. A járványhelyzet miatt az EFI munkatársai nem közvetlenül tartották az előadásokat, hanem videókat, online anyagokat küldtek nekünk egészséges táplálkozás, iskolai stresszkezelés, zaklatás, kiközösítés témákban. Az osztályok osztályfőnöki órákon, szakórákon dolgozták fel a témákat.

Az iskolai zaklatás és kiközösítés témában nézett tanmeséket az 1.a osztály Kovács László Zoltán tanítóval, okostányér segítségével foglalkoztak az egészséges táplálkozás témájával. 

A felsős osztályok közül többen a zaklatás, az egészséges táplálkozásról néztek filmet, beszélgettek, készítettek szénhidrát csökkentett süteményeket.

 

A 4.a és b osztályok és a 3.a osztály Csereklyéné Szente Ildikó, Kecskés Tímea, Balogh Zsolt tanítók vezetésével közösen tartották az Egészségfejlesztési napot.

Álljon itt Csereklyéné Szente Ildikó tanítónő összefoglalója a három osztály programjáról.

 

Egészségfejlesztési nap(ok)

Az egészségfejlesztési témaköröket több napra elosztva beszéltük meg a gyerekekkel. Nagy segítségünkre voltak a Szentendrei Egészségfejlesztési Iroda által küldött anyagok.

Témaindítónak a Zsákmese című tanmesét hallgattuk, néztük meg. Ennek az volt a célja, hogy keressünk a mi életünkben is olyan dolgokat, amelyeknél fontos az, hogy ápoljuk, odafigyeljünk rá. Ilyen például az egészségünk.

Végig vettük a táplálkozás, mozgás, higiénia, lelki egészség szerepét, ezek kölcsönhatását. A videók által szemléletesebben hangzottak el mindazok a tanácsok, amelyeket oly sokszor megbeszélünk, tanulunk a gyerekekkel. A kis filmeket részenként mindig megbeszéltük. Személyes példákat, mindennapi gyakorlati eseteket mondtak hozzá a gyerekek. Úgy vettem észre, hogy ebben a témakörben nagyon sok mindent tudnak a diákok. Alsó tagozaton átszövik a mindennapjainkat ezek a dolgok, többször előkerül testnevelés, környezetismeret órán, tízórainál, ebédnél, de akár egy-egy csoportos beszélgetésnél is.

Nem elég beszélni erről. Nagyon fontos szerepe van az iskolának, a tanító nevelési elveinek, a szülői háttérnek, és annak, hogy minden itt megbeszélt dologhoz megfelelő mintát kapjanak.

Csereklyéné Szente Ildikó alsós munkaközösségvezető

  

picpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpic