Tahitótfalui Pollack Mihály Általános Iskola és AMI

pollacksuli
  • 2021. Tahitótfalu
  • Kossuth Lajos u. 26.
  • Tel.: 06 26 385 741
  • E-mail: szigetisk@gmail.com
Vissza a hírek oldalra

Az Országos Mezőgazdasági Kiállítás és Vásár látogatói voltunk

Idén 78. alkalommal rendezték meg Budapesten a Hungexpo területén az Országos Mezőgazdasági Kiállítást és Vásárt. Tankerületi központunknak köszönhetően mindkét ötödik és hatodik osztályt el tudtuk vinni erre az iskolás csoportokra külön figyelmet fordító rendezvényre. Egy ilyen kiállítás különleges lehetőség arra, hogy a gyerekek az interaktív ismeretszerzés mellett gyakorolhassák a csapatmunkát is, ami az életben elengedhetetlenül szükséges minden szakterületen.

Diákjaink 5-6 fős csoportokban fedezték fel az egyes pavilonokban bemutatott állatokat, növényeket, termékeket. Szorgalmasan töltögették az összeállított feladatlapot, és komolyan odafigyeltek egymásra. Aki elszakadt valami miatt a csoportjától, egy másik csoporthoz csatlakozott, és úgy folytatta a munkát. Bátorítottuk őket arra, hogy nyugodtan tegyenek föl kérdéseket a kiállítóknak és láttuk, ahogy kis csapatokban magabiztosan kérdezgetik a szakembereket. Lelkesen jöttek oda hozzánk, és mutatták be nekünk az újonnan felfedezett látnivalókat a csoki szökőkúttól a kecske-és juhtej kóstoltatóig.

Az OMÉK vendége idén Japán volt. A bátrabbaknak lehetősége volt megismerkedni az eredeti japán konyhával is. Kóstolhattak japán csirkehús- és ráklevest, amit japán recept alapján Kecskeméten gyárt egy cég, megízlelhették a helyszínen elkészített különleges marhasültet és a barátfüléhez hasonló húsos, zöldséges töltött tésztát.

Nagy örömmel láttuk, hogy megjelent a kiállításon a Gemenc Zrt is, aminek a területén tavaly osztálykiránduláson jártunk. Még egy magaslest is építettek az egyik pavilonban, amire föl lehetett mászni. Sajnos a nagy eső miatt nem tudtuk alaposan megnézni a szabadtéren bemutatott mezőgazdasági gépeket, de a pavilonokban is volt annyi látnivaló, hogy még hosszú órákat tudtunk volna eltölteni ott.

Ezúton is köszönöm munkatársaimnak az együttműködést, hiszen részünkről is kiváló csapatmunkát jelent, hogy egyszerre négy osztályt tudtunk felügyelni, segíteni egy ekkora területen megrendezett kiállításon. Nagyon hálás vagyok Schubert Mihálynak és Diorgó Ferencnek, akik népes csapatunkat szállították! Köszönöm szépen a sok türelmet és a balesetmentes utat!

Sziváné Bergmann Henriett

Hon- és népismeret tanár

picpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpic pic pic pic