Tahitótfalui Pollack Mihály Általános Iskola és AMI

pollacksuli
  • 2021. Tahitótfalu
  • Kossuth Lajos u. 26.
  • Tel.: 06 26 385 741
  • E-mail: szigetisk@gmail.com
Vissza a hírek oldalra

Művészeti Iskola a Szentendrei-szigeten

 

Köznevelési átszervezésről szóló miniszteri döntést vettünk át 2020. június 4-én, melyet Hajnal Gabriella a Klebersberg Központ elnöke írt alá, és lényege, hogy a szigetmonostori Zöldsziget Alapfokú Művészeti Iskola irányítása, vezetése 2020. szeptember 1-jétől átkerül a Tahitótfalui Pollack Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola (AMI) intézményhez. Létrejön egy szentendrei-szigeti művészeti iskola 300-nál is több művészeti iskolai tanulóval.

Mi fog változni a Zöldsziget Alapfokú Művészeti Iskolában a következő tanévtől?  

A növendékek szempontjából semmi sem. A művészeti ágak: klasszikus zene ágon belül fafúvós, rézfúvós, billentyűs, akkordikus tanszak; népzene szakon belül a vonós és tekerő tanszak, táncművészeti ágon belül néptánc tanszak, képző- és iparművészeti ágon belül fém- és zománcműves tanszakok mind megmaradnak, folytatódnak a szolfézs- zene-, néptánc, művészeti órák a megszokott jó tanárokkal helyben a Zöldsziget Általános Iskolában.

Ennek a szigeti művészeti iskolának lesz egy Alapfokú Művészeti Iskola intézményegység vezetője Mákó Miklós személyében, a két művészeti iskola munkaközösség-vezetői (tanszakvezetők), Gellért Gabriella és Iványi Gáspár valamint Nagy Erika művészeti titkár segítik majd a szervezési munkákat.

A tahitótfalui iskolának lesz több adminisztrációs feladata, melyet igyekszünk maximálisan ellátni.

A szigetmonostori Kollégákkal, tanárokkal már lezajlott az első találkozás, munkamegbeszélés.  Segítségükkel a szigetmonostori művészeti iskola tantárgyfelosztását elkészítettük, melyet a fenntartó elfogadott.

Örömmel tapasztaltam, hogy az új helyzethez mindnyájan nyitottan, felelősen viszonyulunk, hiszen nem kisebb a tét, mint a két település, Tahitótfalu és Szigetmonostor művészeti iskoláinak magas színvonalon tartása, a tanulók, szüleik bizalmának megtartása a továbbiakban is. Ehhez a közös munkához mind a művésztanárok, mind az iskolavezetés a legodaadóbban és legelkötelezettebben viszonyul, igyekszünk a lehetőségekből a maximumot kihozni.

Köszönjük a bizalmat!

Zakar Ágnes, Tahitótfalui Pollack Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezetője  

(2021 Tahitótfalu, Kossuth Lajos u. 26. tel: 06 26 385 741 )

picpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpic pic pic pic